1:8 hankinnat (Pyörät jne..)

Yleistä keskustelua muista kuin H0-mittakaavan pienoisrautateistä.

Valvojat: jhr, Hermanni

Ossi
Ratavartija
Viestit: 17
Liittynyt: 26.12.2008 01:07

1:8 hankinnat (Pyörät jne..)

Viesti Kirjoittaja Ossi »

Ajatuksen ensiasteella on puutarharata. Jonkinlainen pitää tietty väsätä kunhan taloremontin suurimmat kiireet joskus ensi kesänä antaa aikaa.

Onko täällä kukaan rakentanut 1:8 rataa? Netistä löysin joitain paikkoja mistä tilata pyöriä(hankalimmat väsätä ilman kunnon verstasta), vaan hinta näyttäisi olevan kohdallaan varsinkin postikulujen jälkeen. Muihinkin hankintoihin hyviä vinkkejä (moottorit, kiskot, jne..) kaivataan, niin pääsee ensiajatuksesta mahdollisesti suunnittelu ja prototyypin valmistusasteelle.

Niin Tampereen seudulla asun, mitä lähempää löytyy niin sen parempi.
Ossi
Ratavartija
Viestit: 17
Liittynyt: 26.12.2008 01:07

1:8 hankinnat (Pyörät jne..)

Viesti Kirjoittaja Ossi »

Kiskotuksesta, onko kenellään parempaa vinkkiä kuin verhokisko? Se suurinpiirtein vastaa kevyttä(33kg/m - 43kg/m) kiskoa 1:8 mittakaavassa.

Onko saatavilla jotain lähestulkoonkaan oikean profiilista kiskoa joka olisi hitusen jämäkämpää kuin verhokisko? Inhimmilliseen hintaan pitäisi vielä löytyä..

Huonekaluputkea ehdotettiin jossain, joku 10 x 20 voisi olla hyvä vaihtoehto, vaan se on vielä kauempana ulkonöllisesti kiskosta kuin verhokisko ja vaatii temppuiluja puupölkyille kiinnitykseen (tai suunnitteilla oleviin betonipölkkyihin joiden prototyypin ajattelin illalla koittaa väsätä).
jartsa

Re: 1:8 hankinnat (Pyörät jne..)

Viesti Kirjoittaja jartsa »

Tommosta 5x20 lattaa on käytetty kuulema kiskona ja samasta hitsattu pöllit näihin.
Jonkinlaisella jigillä nää on tehtävä,jotta raideleveys pysyy samana.Jigi jokaiseen pöllin hitsauskohtaan hitsattaessa,lattahan taipuu alustavasti vaikkapa ruuvipenkissä vääntämällä ja moskalla takomalla.Kaasuhitsillähän voi avittaa lämmittämällä taivutusta. :idea:
Vaihteitakin on tällä tyylillä tehty,toimivuudesta ja toteutuksesta ei tietoa?