LGB ratoihin sopii myös toisetkin G-mittakaavan valmistajat?

Yleistä keskustelua muista kuin H0-mittakaavan pienoisrautateistä.

Valvojat: jhr, Hermanni

LGB harrastaja

LGB ratoihin sopii myös toisetkin G-mittakaavan valmistajat?

Viesti Kirjoittaja LGB harrastaja »

Haluaisin tietää joltakin G-skaalan harrastajalta onko kenelläkään LGB:n radoissa ollut seuraavien valmistajien vetureita, vaunuja muunmuassa: Aristocraft Trains, Usa-trains ja Bachmann. Sopiiko nämä täydellisesti LGB ratoihin vai onko niin, että pitää ostaa aivan omat radat ajamista varten?
pmartika

Re: LGB ratoihin sopii myös toisetkin G-mittakaavan valmista

Viesti Kirjoittaja pmartika »

No vastataanpa tähän vaikka alkuperäinen postaaja varmaan löysikin jo vastaukset, mutta saanpas näin ensimmäisen viestihin lähetettyä (terve vaan kaikille :) )

Eli G-skaalan valmistajien kalusto ja ratamateriaali on varsin hyvin yhteensopivaa. Raideleveys kun on 45mm ja Code 332:lla yleensä mennään (LGB, Piko ja Aristocraft). Lähinnä jenkeistä saa Code 215 ja 250 rataa ja nekin toimivat oikein hyvin esim. LGB kalustolla. Lähinnä vaihteissa voi kuulemma tulla pientä tarvetta tehdä pientä säätöä.

Vaunujen kytkennöissä tulee enemmän tarvetta tehdä työtä ja niihin kannattaakin vaihtaa kaikkiin saman valmistajan kytkinlaitteet. Mutta esim. Bachmannin ja LGB:n yksinkertainen koukku/lenkki kytkimet sopivat yhteen hyvin jos rata on tasainen.

Veturit toimivat järjestään tasavirralla ja jännitealue on luokkaa 0-22V joten oli kalusto sitten radasta virtansa ottava tai akkukäyttöinen niin LGB, USA Trains, Aristocraft, MTH ym. sopivat yhteen...yleisesti ottaen, mutta tässä suhteessa tietoni perustuu netistä opittuun koska itselläni on toistaiseksi vain LGB vetureita ja muut merkit ovat harkinnan alla. Mutta aihetta on kyllä ahkerasti opiskeltu :wink:
Mutta jos kalustoa vetää usealla erilaisella veturilla yhtäaikaa on käytettävä esim. Massothin digitaalista järjestelmää jossa dekooderi säätää vetureiden nopeuden samaksi perustuen vauhtipyörän nopeuden tarkkailuun. Samalla analogiajännitteellähän veturit toki menevät eri vauhtia.
Luigi_Propello
Matkustaja
Viestit: 3
Liittynyt: 28.04.2017 12:25

Re: LGB ratoihin sopii myös toisetkin G-mittakaavan valmistajat?

Viesti Kirjoittaja Luigi_Propello »

Tervehdys!

Vastaus tulee viiveellä, koska vasta hiljan liityin mukaan... mut asiaan. L.G.B. on mittakaavassa 1:22,5 ja alkuperäinen ajatus on ollut kapearaidemaailmassa. Nykyisin Märklin valmistaa sekä Standard että Narrow kalustoa, molempia 45mm raideleveydellä. Mallinnettavat yhtiöt ovat; DR, HSB, ÖBB, RhB, SchB ja DFB muutamia nyt mainitakseni. Aristocraft taas on mittakaavassa 1:29. Kalusto on amerikkalaista. Tarkoittaa siis et kaluston koossa on pieniä eroja. Toki jos ne ei haittaa niin sit niitä voi sotkea keskenään mut esim. matkustajavaunuissa on havaittavissa ero jos asettaa L.G.B.:n ja Aristocraftin vaunuja samaan junaan.

Kysellä ja kommentoida toki saa.