Tukholma

Yleinen keskustelu rautateistä ja pienoisrautateistä.

Valvojat: jhr, Hermanni

tommi
Ratavartija
Viestit: 11
Liittynyt: 05.07.2020 08:42

Tukholma

Viesti Kirjoittaja tommi »

Tuli äkkiä asiaa Tukholmaan ja olisi aikaa vierailla jossain alan kaupassakin ehkä. Onko vinkkejä? En nopealla haulla löytänyt sopivaa ketjua joten pahoittelut jos kyselen taas samaa.
Psi
Lämmittäjä
Viestit: 333
Liittynyt: 24.02.2007 12:32

Re: Tukholma

Viesti Kirjoittaja Psi »

MJ Hobby Experten, Västbergavägen 24, 126 30 Hägersten, https://www.mjhobby.se

Vähän kaukana, Telefonplanin metroasemalta (punainen linja) 10-15 minuutin kävelymatka. Varmista aukioloajat, heillä on usein keskellä päivää lounastauko jolloin kauppa on puoli tuntia kiinni. Monipuolinen, hieman kallis, mutta ei hävyttömän kallis. jos liityt "kanta-asiakkaaksi" voit tilata netin kautta tavarat kerättäväksi valmiiksi tiskin alle ja maksat paikan päällä noutaessasi ostokset. Samalla "leimalla" pääsee ees-taas keskustaan jos ei jää kovin kauaksi aikaa myymälän valikoimaa ihailemaan.

Eskader, Grevgatan 69, 114 59 Stockholm, https://www.eskader.se/

Hiljattain (no — vuonna 2006) muutti Karlaplanilta parin sadan metrin päähän nykyiseen osoitteeseen. Reipas kävelymatka esim. Siljan laivoilta. Erityisesti Märklin-harrastajien paikka. Paljon myös todella vanhaa tinplate-kamaa ja mm. laivamalleja, höyrykoneita jne.
_____

Tukholmassa busseissa, raitiovaunuissa ja maanalaisessa voi Lontoon (ja mm. Tampereen) tapaan matkustaa etäluettavalla maksukortilla (S-Pankki VISA tms). Päivän matkat lasketaan yhteen ja rahastetaan yöllä tilitäsi. Tämähän ei onnistu vieläkään Helsingissä. Voihan Tukholmassakin toki asentaa matkapuhelimeen jälleen yhden sovelluksen lisää... :)

PS: Norrmalmstorgetilta Valdemarsuddelle kulkee viikonloppuisin museoraitiovaunu ja kesäisin myös kahvilaraitiovaunu. https://djurgardslinjen.se/
tommi
Ratavartija
Viestit: 11
Liittynyt: 05.07.2020 08:42

Re: Tukholma

Viesti Kirjoittaja tommi »

Kiitos infosta. Pistetään korvan taakse ja seikkaillaan 😆