Rakennusten fiksailua

Yleistä keskustelua omista radoista ja projekteista.

Valvojat: jhr, Hermanni

Avatar
mudhoney
Lämmittäjä
Viestit: 366
Liittynyt: 12.06.2007 13:32

Rakennusten fiksailua

Viesti Kirjoittaja mudhoney »

Konmaritusprojektin yhteydessä kaivelin kaikki laatikot auki ja nostin esille kaiken omistamani pienoisrautatiemateriaalin. Pari itselle turhaa taloa lähti jo myyntiin, mutta löytyi muutama, jotka vaatisivat pientä modailua ja fiksailua. Tuumasta toimeen.

Rakenteilla oleva talo

Fallerin rakenteilla oleva talon rakennussarjasta. Pienennetyn kokonsa (enemmän TT kuin H0) takia joko kesämökiksi tai lähemmäs taustamaisemaa sopiva talo. Tehdasmuovi oli turhan tasainen, joten seinien maalaus kivenharmaalla akryylimaalilla, maapalanen burnt umberilla ja katto barnyard redillä. Kun seinät olivat kuivaneet, käsittelin ne Roberts Brick Mortalilla eli laastiaineella.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Muuntajankuormausraide

Olen jo pitkään pitänyt jemmassa muutamaa Märklinin M-kiskoa muusta raidemateriaalista eroavana. Haaveissa on ollut rakentaa muuntajankuormausraide. Tätä varten olen myös säilyttänyt asemarakennuksen pienoismallia (en muista enää merkkiä, ei ehkä ollut edes Heljan). Revin valaisinpylvään ja asemarakennuksen irti. Täytin rakennuksen jättämän montun styreeninpalasilla ja tämän jälkeen sahasin urat kiskoja varten. Revin Fleischmannin kiskon palasesta kiskot irti pölkyistä ja liimasin uriin. Betoni/kiviosat maalasin Revellin kivenharmaalla ja kiskot ruosteen värillä. Maalauksen jälkeen hankasin kiviosiin Vallejon ruostepigmenttiä ja sinne tänne liimasin Nochin ruoholiimalla staattista ruohoa.

Kuva

Kuva


Tasoristeys

Tämä on Fallerin rakennussarjasta ja sovitettavissa joko suoralle tai kaarteeseen. Itse rakensin sen kaarteen sopivaksi. Kaikki muoviosat olivat jääneet tehdasväreihin, joten käsittelin kaikki pinnat kertaalleen. Maaosat ja kopin katto burnt umberilla. Ikkunat, ovi, reunalistat ja puomien osat rusted pipella. Seinät dark brownilla. Tasoristeysmerkkejä käänsin 90 astetta, jotta sopivat suomalaiseen maisemaan paremmin.

Kuva

Kuva
tv_tyyppi
Lämmittäjä
Viestit: 254
Liittynyt: 27.08.2006 19:49

Re: Rakennusten fiksailua

Viesti Kirjoittaja tv_tyyppi »

Oikein hyvä tapa käydä välillä laatikoita läpi ja tajuta kuinka paljon niitä keskeneräisiä projekteja olikaan. Tuosta Fallerin talosta, joka taitaa olla aika klassikko koska tuntuu, että siihen on törmännyt jo vuosia sitten, saa hyvännäköisen kunhan sotkee siitä kunnon rakennustyömaan näköisen, ympäristöön saa kaikenlaista pikkuroinaa pyörimään.