[Sulkeutunut] LOK:n vaununrakennussarjat 2021

Valvojat: jhr, Hermanni

LOK
Lämmittäjä
Viestit: 223
Liittynyt: 19.10.2015 21:42

[Sulkeutunut] LOK:n vaununrakennussarjat 2021

Viesti Kirjoittaja LOK »


Vuoden 2021 kimppatilaus Suomi-aiheisille vaununrakennussarjoilleni on nyt avattu. Tämänkertainen kimppatilaus keskittyy H0-mittakaavan Sp-rakennussarjoihin, mutta tarvittaessa myös vanhempia N- ja H0-mittakaavan rakennussarjoja voi tilata kauttani. Vanhemmista rakennusssarjoistani saatavilla ovat H0-Kbp-, H0-Ocp-, H0-Ocpp- sekä N-Obrk-vaunujen rakennussarjat.

Rakennussarjani sisältävät tuttuun tapaan kaikki vaunun kokoonpanoon tarvittavat osat. Lisäksi sarjoja voi hankkia edullisempina riisuttuina versioina, jotka eivät sisällä esim. pyöräkertoja, kytkimiä tai telejä. Jokaiselle rakennussarjalle löytyy lisäksi kattavat kokoonpano-ohjeet foorumiltamme.

Rakennussarjojeni tilaaminen tapahtuu aiempien kimppatilausten tavoin sähköpostini lakivija[at]hotmail.com kautta. Vastaanotan rakennussarjoilleni ennakkotilauksia 5.4.2021 saakka, jonka jälkeen tilaan sarjojen osia kysyntää vastaavan määrän. Toimitan tilaukset postipaketteina 19.-30.4.2021 välisenä aikana.

Rakennussarjojen pakkaus- ja postituskuluina veloitan kiinteän 9 euron maksun per tilaus. Pelkkien H0-K14-telien tilaajille pakkaus- ja postituskulut ovat 3,50 euroa per tilaus. Tarkat kauppa- ja toimitusehdot ovat luettavissa tämän viestin alaosassa.

Ystävällisin terveisin,
LOK


Sp-raakapuuvaunun rakennussarja (mittakaava H0)

Kuva
Sp-raakapuuvaunu koottuna.

Sp-raakapuuvaunut ilmestyivät rautateillemme 1980-luvun loppupuolella ja ne muodostavat edelleen yhden VR:n kirjavimmista sekä runsaslukuisimmista tavaravaunusarjoista. Sp-pienoismallini edustavat 1990-luvun puolivälissä valmistuneita 210xxx-sarjan yksilöitä. Vaunujen rakennussarjoja voi hankkia täysversiona (NEM-kytkimin tai ilman kytkimiä), kevytversiona sekä "superkevyenä" versiona. Sarjojen sisällöistä, vaunujen kokoamisesta sekä esikuvien historiasta voi lukea lisää tästä linkistä. Tuotan H0-Sp-vaunujen rakennussarjoja korkeintaan 15 kappaletta.

Sp-rakennussarjojen kappalehinnat ovat seuraavat:

Kokoversio (sis. NEM-kytkimet): 100 €

Kokoversio (ei kytkimiä): 95 €

Kevytversio: 80 €

”Superkevyt” versio: 72 €

3D-tulostetut K14-telit (H0)

Kuva
Pohjamaalausta odottavia H0-mittakaavan K14-telejä ja viimeisteltyjä telejä RP25-pyöräkerroin varustettuna.


Kauttani voi tilata H0-mittakaavan K14-telejä, jotka sopivat Sp-vaunujen ohella moniin muihin VR:n tavaravaunuja esittäviin pienoismalleihin. Telit ovat valkoista SLS-tulostettua nailonia ja ne on mitoitettu Rocon pyöräkertojen akseleille (akselin pituus 24,75 mm). Vaunurunkoon kiinnitystä varten teleissä on reiät M2-ruuveille. K14-telien 3D-tulosteet maksavat 7 euroa per pari. Telit eivät sisällä pyöräkertoja.

Voin lisähinnasta varustaa tilatut K14-telit M2-ruuvein (ruuvin kierreosan pituus 6 mm), M2-mutterein sekä aluslevyin. Kiinnitystarvikkeilla varustettuna K14-telin hinta on 8 euroa per pari.

Telien käyttö- ja maalausohjeet on sisällytetty H0-Sp-rakennussarjan kokoonpano-ohjeeseen.
Vanhemmat vaununrakennussarjat

Varastossani on jäljellä muutamia pienosia sekä siirtokuvia H0-Kbp-, H0-Ocp-, H0-Ocpp- ja N-Obrk-rakennussarjoja varten. Selvitän vanhemmille rakennussarjoilleni sitovat kappalehinnat, mikäli sarjoille ilmenee kysyntää. Hintatiedusteluihin vastaan sähköpostini lakivija[at]hotmail.com kautta. Vanhempien rakennussarjojeni toimitusajat ovat samat kuin H0-Sp-vaunuilla.

Kykenen valmistamaan H0-Kbp-sarjoja tätä kirjoitettaessa vielä viisi kappaletta. 1990...2010-lukuja edustavien Ocpp-vaunujen pienosia minulta löytyy kolmen vaunun tarpeisiin. 1980-luvun Ocpp-vaunuja sekä Ocp-pankkovaunuja voin tuottaa yhteensä viisi kappaletta. N-Obrk-vaunujen pienosia minulta löytyy kahden sarjan tarpeisiin.


Kuva
Ocpp-raakapuuvaunu koottuna (1980-luvun versio, mittakaava H0).


Kuva
Ocpp-raakapuuvaunu koottuna (1990...2010-lukujen versio, mittakaava H0).


Kuva
Ocp-pankkovaunu koottuna (mittakaava H0).


Kuva
Kbp-vaunuja koottuina (mittakaava H0).


Kuva
Obrk-romuvaunu koottuna (mittakaava N).
Kauppa- ja toimitusehdot

Kaupasta tehdään kirjallinen sopimus sähköpostin lakivija[at]hotmail.com välityksellä. Myynti tapahtuu yksityishenkilöiden välisenä kauppana. Myyjänä toimii rakennussarjojen suunnittelija (LOK).

Tilaus muuttuu kumpaakin osapuolta sitovaksi, kun ostaja on maksanut ennakkomaksun myyjän ilmoittamalle pankkitilille sopimuksessa mainittuun eräpäivään mennessä. Ennakkomaksun suuruus on puolet kauppahinnasta. Jos ennakkomaksua ei makseta eräpäivään mennessä, tilausta ei huomioida. Tilauksen toimittamiseksi myyjä tarvitsee ostajan postiosoitteen ja puhelinnumeron.

Myyjä lähettää ostajalle sähköpostitse laskun kauppahinnan loppuosan maksamiseksi 19.4.2021 alkaen, kun tilaus on valmis postitettavaksi. Tilaus postitetaan, kun kauppahinnan loppuosa on saapunut myyjän pankkitilille. Myyjä ilmoittaa tekstiviestitse ostajalle, kun paketti on toimitettu Postiin. Paketti on tavallisesti noudettavissa Postin toimipisteestä tai Postin pakettiautomaatista 1-3 arkipäivän kuluttua lähetyksestä.

Myyjä vastaa tilauksen säilymisestä ehjänä postipaketin noutoon saakka. Ostajan toivotaan ilmoittavan mahdollisimman nopeasti myyjälle, mikäli postipaketin sisällössä on puutteita tai paketin sisältö on vaurioitunut. Myyjä lähettää ostajalle maksutta puuttuvat tai korvaavat osat.
LOK
lakivija[ät]hotmail[piste]com
LOK
Lämmittäjä
Viestit: 223
Liittynyt: 19.10.2015 21:42

Re: [Sulkeutunut] LOK:n vaununrakennussarjat 2021

Viesti Kirjoittaja LOK »

Vaununrakennussarjojeni kimppatilaus vuodelle 2021 on nyt sulkeutunut. Kiitokset kaikille tilaajille! Otan rakennussarjojen tilaajiin yhteyttä 19.4.2021 paikkeilla, kun sarjat ovat valmiita postitettaviksi.
LOK
lakivija[ät]hotmail[piste]com