Olympia-sarjan puukoriset vaunut

http://mestarimallit.com/

Valvoja: PeS

PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 964
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Olympia-sarjan puukoriset vaunut

Viesti Kirjoittaja PeS »

Olympia-vaunujen sarjasta kaksi ensimmäistä malli on jo toimitettu — kaksi seuraavaa valmistuvat helmikuun lopussa. Sarjan ensimmäiset ovat 72-paikkainen Ei-vaunu ja konduktööriosastolla varustettu päivävaunu EFi. Seuraavassa erässä ilmestyvät makuuvaunut Em ja CEm ja kolmannessa erässä Ci ja Ei (100P).

Myöhemmin ilmestyvät vielä kahvilaosastolla varustettu Eik, sairasosastolla varustettu Eis sekä laajennetulla postiosastolla varustettu Fo. Kaikki vaunut ovat ns. "pitkiä" 21,1-metrisellä aluskehyksellä varustettuja vaunuja.

Vaunujen kokoonpanoajatus on uusittu monella tavalla aikaisempiin telivaunuihin verrattuna. Merkittävin muutos on tapahtunut katossa, joka on nyt tulostettu 3D-katto. Katto on sisältä ontto ja hyvin kevyt. Katossa on valmiina upotukset kattokalusteille. Näin vaunu on huomattavasti kevyempi kuin umpinaisella hartsivalukatolla varustettu vaunu. Jokainen sarja sisältää myös 1960-luvulla käyttöönotetut ylikulkusuojat.

Hinnat:
1 vaunu 155€/vaunu,
3 vaunua 145€/vaunu
5 vaunua 135€/vaunu.

Vaunutyypit voi valita vapaasti em. kuudesta vaunumallista.
tiedustelut ja tilaukset: info(xyz)mestarimallit.com.

http://mestarimallit.com/
https://www.facebook.com/Mestarimallit

CEm-vaunut valmistuivat vuosina 1952–57 ja niitä oli käytössä 30 kpl vielä vuonna 1972. Em-sarjan vaunut taas valmistuivat kahdessa erässä vuosina 1956–57. Vielä vuonna 1985 Em-vaunuja oli käytössä neljä kappaletta — siis yllättävän pitkään vaunuja käytettiin. Virallisesti puukoristenvaunujen käyttö loppui Suomessa vuonna 1987 — tosin vielä tämänkin jälkeen puukorisia vaunuja käytettiin poikkeustapauksissa.

Muovimallien rakentajat luokittelevat rakennussarjojen vaikeusasteen rakentamiseen käytetyn ajan perusteella. Helpoimpia ovat ns. "viikonloppumallit". Tämä tarkoittaa sitä, että malli pitäisi saada koottua ja maalattua täysin valmiiksi yhden viikonlopun aikana. Määritelmä tosin ei ota tämän tarkemmin kantaa rakentamiseen käytettyyn aikaan tai vaimon/tyttöystävän kanssa verhojen ripustamiseen kulutettujen tuntien määrään.

Oli miten oli. Olympia-vaunujen rakennussarjan kokoonpanoa ja rakentelua viriteltiin pitkään. Syntyi monta uutta ajatusta. Nyt otimme tarkasti ylös mallin rakentamiseen käytetyn työajan. Tällaisen mallin saa kasaan noin 25 tunnissa — sisältäen myös maalauksen, siirtokuvien asentamisen, lakkauksen ja kaikki viimeistelytyöt. Siis todellinen viikonloppumalli — elleivät ulkopuoliset häiriötekijät ole hirveästi rajoittamassa viikonlopun ajankäyttöä
PuuEm2.jpg
PuuEm1.jpg
PuuEi3.jpg
PuuEi2.jpg
PuuEi1.jpg
PuuCEm2.jpg
PuuCEm1.jpg
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 964
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Re: Olympia-sarjan puukoriset vaunut

Viesti Kirjoittaja PeS »

Kuvateksteissä Em:n CEm:n nimet ovat vaihtaneet paikkaa.