Litteroita maalilla

Valutyöt, syövytys, juottaminen ym...

Valvojat: jhr, Hermanni

Jaahe
Ratavartija
Viestit: 37
Liittynyt: 29.01.2016 20:14

Litteroita maalilla

Viesti Kirjoittaja Jaahe »

Mielenkiinnosta on tullut puuhailtua kotikutoisen tampo-tekniikan kanssa vaunuille littera-merkintöjä. Tekniikka on siis sama jota isot tehtaat käyttävät malliensa merkintöjen tekemiseen. Menetelmä perustuu stanssiin ja silikonisieneen jolla maali siirretään stanssista mallin kylkeen.

Oma kehitelmäni perustuu 3D-tulostettuun "stanssiin" sekä Ebaysta hankkimaani tampo-sieneen joka on viritetty kiinni Dremelin poratelineeseen. Eli kyseessä on toistaiseksi todellinen viritelmä, mutta nyt varsin onnistuneiden testien jälkeen on itse "laitetta" mukavampi lähteä kehittämään paremmaksi.
Ob_valkoinen.jpg
Ob_musta.jpg
WhatsApp Image 2018-10-03 at 15.07.39.jpeg
WhatsApp Image 2018-10-11 at 19.27.27.jpeg
Koostumukseltaan oikeanlaisen maalin hakemisessa on ollut työtä ja oma hommansa on ollut myös "säätöjen" hakemisessa. Painoaika, paine, järjestys, materiaalit yms...

Nyt olen suunnitellut mallin kylkeen tehtäville litteroille siihen sopivan stanssin ja seuraavaksi on tarkoitus koittaa merkintöjen tekemistä mallin kylkeen.

Olisi hienoa kuulla jos jollakulla on ollut samanlaisia kehitelmiä tai suunnitelmia.
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
Avatar
Junajäärä
Ratavartija
Viestit: 15
Liittynyt: 30.11.2017 20:56

Re: Litteroita maalilla

Viesti Kirjoittaja Junajäärä »

Tämähän on mielenkiintoinen idea. Shapewayssako tulostutit stanssit? Viestistäsi on kulunut aikaa ja kokemusta on kertynyt. Osoittautuiko ideasi käytännölliseksi.

Minä tein Coreldrawilla A4-sivullisen dekaaleja ja tilasin ne Druckeonkelilta Saksasta. Hyviä ovat mutta ovat työläitä kiinnittää. Tekisi mieli kokeilla leimaamista.
Jyrki Vaara

vanhempi digitaaliajan pienoisrautatieharrastaja