Piilopihan junien tiedot

Yleistä keskustelua omista radoista ja projekteista.

Valvojat: jhr, Hermanni

Vastaa Viestiin
kari-g
Lämmittäjä
Viestit: 166
Liittynyt: 21.05.2007 22:38

Piilopihan junien tiedot

Viesti Kirjoittaja kari-g »

Omassa 'ikuisuusprojektissani' on kolmiraiteinen 4 m pitkä piilopiha, jossa on puolessa välissä neljä vaihdetta. Vaihteiden kautta pääsee siirtymään raiteelta 1 raiteelle 2 ja raiteelta 2 raiteelle 3.
Nyt olen onnistunnesti rustaillut ESU Ecos'iin S88-tunnistimet, joten ECos'in piilopihakaaviosta näen missä kohdin juna(t) ovat. Seuraava ongelma oli selvittää/muistaa mikä juna (veturi) on milläkin raiteella ja mikä on kulkusuunta. Piilopiha kun on nimensä mukaisesti piilossa.
Ratkaisin tämän rustaamalla pienen Excel-taulukon lähes käyttämättä jääneeseen Gigaset Q830 -Android-tablettiini. Androidiin löytyi ilmainen taulukkolaskenta ohjelma PlanMaker Mobile. Excel-taulukkoa rakensin PC:ssä vanhalla kunnon Excel 2003:lla.
Excel-taulukossa merkkaan ko raiteelle (raide 1-2-3, paikka (vasen, oikea) saapuneen junan (veturin). Ao. kuvasarja selvittää asiaa.

Kuvassa sarake A&B esittävät piilopihan vasemman puolen raiteita 1-2-3 (rivit 1,2,3), sarakkeet C&D piilopihan oikean puolen raiteita 1-2-3.
Vapaa raide on 'Vapaa', varatulla raiteella on ko junan veturin numero/nimi.

Kuva

Kun raiteelle vasen-3 saapuu juna, painetaan ko. ruurua ja valitaan esiin ilmaantuvasta alasvetovalikosta ko junan/veturin tiedot.

Kuva

Seuraavassa kuvassa näkyy valinta '5330 New York Central'

Kuva

Sitten valitaan vasempaan sarakkeeseen suuntatieto, ts. mihin suuntaan ko juna on menossa.

Kuva

Kun homma on valmis, on näyttö tämmöinen.

Kuva

Rustaamani ratkaisu ei ehkä ole kovin elegantti, mutta näin yhden miehen junasuorittajan kannalta helppo käyttää ja mikä parasta -
ei maksanut mitään. :-)

//kari

Lisäys 3.4.18
Saman tietysti voi tehdä kynällä ja ruutupaperilla, mutta kokeillaan nyt sitten tämmöistä 'tietokoneratkaisua' josko vaikka toimii. 😊
Jos ei, niin siirryn ruutuvihkoon.
//kari

Vastaa Viestiin