Sivu 1/1

Uusia H0-rakennussarjoja: Ma ja N

Lähetetty: 29.07.2017 08:41
Kirjoittaja PeS
Kuva

Ensimmäiset suomalaiset soravaunut

Harjapohjainen soravaunu Ma saattaisi olla yksi merkittävä suomalainen rautatietekninen keksintö, jos sellainen pitäisi nimetä. Väinö Rankan kehittämä harjapohjainen itsepurkautuva soravaunu nopeutti huomattavasti sorajunien purkamista rautatierakentamisen kiihkeinä vuosina. Siksi alkuperäinen puukehykselle rakennettu Ma-sarjan soravaunu on valittu Mestarimallien Suomi 100 -vuotta sarjaan.

Sarjan kokoonpanoajatusta on kehitety pitkään ja mielestämme olemme onnistuneet siinä hyvin. Maalauskuntoon mallin saa muutaman tunnin työskentelyn jälkeen. Tämä sopiikin hyvin vaunutyypille, jota saattoi olla sorajunassa yli neljäkymmentä kappaletta.

Sarja on hinnoiteltu siten, että suurempia määriä hankittaessa sarjan yksikköhinta on edullisempi. Hintaporrastus selviää seuraavasta:

1 kpl — hinta 48 euroa
3 kpl — hinta 134 euroa (kappalehinta 44,7)
5 kpl — hinta 209 euroa (kappalehinta 41,8)
10 kpl — hinta 389 euroa (kappalehinta 38,9)


Hinnat sisältävät alv 24%

Tee varauksesi 11.8.2017 mennessä. Lähetämme sinulle tämän jälkeen ennakkomaksuna laskun, joka on puolet kauppasummasta. Ennakkomaksu vahvistaa kaupan. Sarjat toimitetaan syyskuun aikana. Tee varauksesi: info(ät)mestarimallit.com.

Kuva
Kuva

Avosiltainen N-sarjan vankivaunu

Puukorisia avosiltaisia N-sarjan vankivaunuja rakennettiin yhteensä 17 kappaletta 1800- ja 1900-luvujen vaihteessa. Vaunut olivat käytössä vielä 1950-luvulla. N-vaunu rakennetaan samalla yksinkertaisella tavalla kuin jo aikaisemmin julkaistut Suomi 100 -vuotta sarjan vaunut. Sarjat on valmstettu syövytetystä uushopealevystä. Kattokalusteet ja muut kolmiulotteiset osat ovat valkometallivalua. Vaunuissa on kolmipisteripustus, NEM-tuppelolla varustettu lähikytkinmekanismi ja silkkipainetut siirtokuvat. Kalterit on syövytetty 0,2 mm:n teräksestä. Rakennussarja sisältää kaikki rakentelussa tarvittavat osat.

Sarjan hinta on 98 euroa (sis. alv 24%).

Tee varauksesi 11.8.2017 mennessä. Lähetämme sinulle tämän jälkeen 40 euron laskun per vaunu. Ennakkomaksu vahvistaa kaupan. Sarjat toimitetaan syyskuun aikana. Tee varauksesi: info(ät)mestarimallit.com.

Valmiin vaunun hinta on 350 euroa (sis. alv)

Kuva
Kuva