Pieniä koneruuveja, muttereita ja M2.5 mutteriavain

Valutyöt, syövytys, juottaminen ym...

Valvojat: jhr, Hermanni

mattih
Konduktööri
Viestit: 99
Liittynyt: 19.09.2007 15:21

Pieniä koneruuveja, muttereita ja M2.5 mutteriavain

Viesti Kirjoittaja mattih »

Kerrankin kävi niin hyvä tuuri pikkutarvikkeiden tilaamisessa, että ajattelin jakaa riemuni täälläkin :)

Satuin tarvitsemaan Liliputin H0-veturin modaamista varten tarvitsemaan työkalua, jolla saan kammet kiinnittävät M2.5 kokoiset pultinkannat auki. Mulla on jossain semmoinen työkalu ollutkin, mutta kiitos herra Murphyn se tietysti oli juuri silloin hukassa. Yritin metsästää kyseistä työkalua Motonetistä, Biltemasta, IKH:sta, harrastekaupoista, Yleiselektroniikasta jne, kaikilla M3 oli pienin koko. Etsintä oli myös vaikeaa, koska en tiennyt millä nimellä tuommoista työkalua pitäisi kutsua. Jonkun aikaa googletettuani löysin ainenkin englanninkielisen termin "nut spinner", jolla löytyi useampi harrastekauppa josta sellaisen saisi tilattua.

No mutta perjantaina, juuri kun olin koneella epäitoivoisena pistämässä tilausta sisään, kuului kolahdus, ja postiluukustasattumalta tipahti sattumalta juuri sellainen työkalu! En edes tiedostanut sellaista tilanneeni :)

Aina joskus pienoisrautatieharrastuksessa tulee tilanne että tarvii pieniä pultteja, koneruuveja ja muttereita, mutta niitä ei sitten olekaan sopivasti saatavilla, joutuu kissojen ja koirien kanssa metsästämään. Niinpä Ebaystä joskus etsiskelin lajitelmaa, ja sellainen löytyikin varsin edullisesti:
http://www.ebay.co.uk/itm/122262645879
Ilmaiset postikulut, eli lajitelma + työkalu kustansi yht n. 4 euroa. Tilasin setin 16.1, ja setti putosi postiluukusta 3.2.
ruuvisetti.jpg
Eli jos on tarvetta kammenirrotustyökalulle tai pikku muttereille ja pulteille, voin lämpimästi suositella tuota lähes yliluonnollista settiä :D

-MattiH.
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
JuhaTelimaa
Lämmittäjä
Viestit: 113
Liittynyt: 11.01.2007 16:36

Re: Pieniä koneruuveja, muttereita ja M2.5 mutteriavain

Viesti Kirjoittaja JuhaTelimaa »

Kiitos vinkistä. Näitä aina tarvitaan, tilasin heti useamman setin.
ealab
Veturinkuljettaja
Viestit: 1185
Liittynyt: 21.09.2007 09:49

Re: Pieniä koneruuveja, muttereita ja M2.5 mutteriavain

Viesti Kirjoittaja ealab »

Näiden ruuvien takia ei sitten tarvitsisikaan purkaa yhtään DC/DVD/korppuasemaa. Muita syitä purkamisiin? Ainakin 3,5" asemista 2,5mm, laadukasta, akselia Märklineihin.