M: Paikallisliikenteen Suomi-vaunuja N-skaalassa

http://mestarimallit.com/

Valvoja: PeS

PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 964
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

M: Paikallisliikenteen Suomi-vaunuja N-skaalassa

Viesti Kirjoittaja PeS »

Ensimmäisten paikallisjunan vaunujen valmistus alkaa N-skaalassa

Aloitamme kolmen erilainen kaksiakselisen paikallisliikenteen vaunun valmistamisen, mikäli asiasta kiinnostuneitaä ilmaantuu riittävästi. Kyseessä ovat toisen luokan vaunu Dk (vuoden 1956 jälkeen ensimmäisen luokan vaunu C), kolmannen luokan vaunu Ek (vuoden 1956 jälkeen toisen luokan vaunu) ja konduktöörivaunu F.

Rakennussarjat on toteutettu 0,3 mm:n uuhopeapellistä syövyttämällä, katot ovat hartsivalua, puskimet ja kattokalusteet ovat messinkivalua sekä laakeriohjaimet valkometallivalua. Sarjat sisältävät kaikki rakentamisessa tarvittavat osat — myös monipuoliset siirtokuvat, joiden avulla mallit voi sijoittaa useammalle eri vuosikymmenelle. Sarjan kokoopanoidea on pitkälti samanlainen kuin aikaisemmin julkaistuissa puisissa telivaunuissa.

Vaunuissa on toteutettu yksinkertaisella tavalla kolmipisteripustus. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen pyöräkerta asennetaan ”kiikkuun”. Tämä tasaa vaunun kulkua epätasaisellakin radalla. Sarjoissa on sorvatut messinkilaakerit sekä mahdollisuus käyttää Rapido-kytkintä tai Mestarimallien omaa MM160-lenkkikytkintä. Sarjoissa on monipuoliset ohjeet.

Sarjoja tuotetaan vain ennakkovarausten mukainen määrä. Tee varauksesi 28.8.2015 mennessä, niin olet mukana tilauksessa.

Mallien hinnat ovat seuraavat:

Dk (C) 69 euroa, Ek 64 euroa ja F 62 euroa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 prosenttia.

Varaukset ja tiedustelut osoitteeseen info(at)mestarimallit.com.

Oheisista kuvista selviää, miltä valmiit mallit näyttävät. Kuvissa mallit on koottu eri aikakausien asuun. Malleissa on käytetty vuoden 1938 punaruskeaa ja vuonna 1957 käyttöön tullutta tummenpaa ruskeaa.

Lisää kuvia ja esikuvatietoa on Facebook-sivuillamme. Sivuston selailu ei edellytä rekisteröitymistä Facebookin.

https://www.facebook.com/Mestarimallit?fref=photo

Myöhemmin tämä vuonna paikallisliikenteen vaunusto täydentyy P-sarjan postivaunulla, DE-sarjan lyhyellä matkustajavaunulla, Ge-sarjan matkatavaravaunulla sekä Ghg-sarjan lämminvaunulla, jota käytettiin usein paikallisliikenteen junissa. Myöhemmin vaunusto täydentyy Pr2-sarjan veturilla, jonka koppa on suunniteltu sopimaan Fleischmannin alustalle.

Arvioimme, että Dk-, Ek- ja F-sarjat ovat toimituskunnossa syyskuun puolessa välissä. Varausten jättämisen jälkeen toimitamme ennakkovarausten tehneille laskun, jonka summa on puolet kokonaiskauppasummasta. Loput laskutetaan tavaran toimituksen yhteydessä.

Ystävällisin terveisin
Mestarimalllit-tiimi

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva