Uusi rakennussarja — Nurmen asemarakennus N-mittakaavassa

http://mestarimallit.com/

Valvoja: PeS

PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 964
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Uusi rakennussarja — Nurmen asemarakennus N-mittakaavassa

Viesti Kirjoittaja PeS »

Nurmen asemarakennus N-mittakaavassa

N-mittakaavassa suurikokoisetkin rakennukset voidaan toteuttaa helposti esikuvan mukaisilla mitoilla. Nurmen asemarakennus Pietarin radalta on tällainen. Siksi se on valittu Mestarimallien uuden rakennussarjan aiheeksi.

Pietarin radan asema-arkkitehtuuri on tunnesti hyvin kaunista. Radan asemarakennukset ja muutkin rakennukset toteutettiin tyyppipiirustusten mukaisesti. Radan liikennemäärien oletettiin jäävän melko vähäisiksi, joten rakennukset olivat alkujaan pienikokoisia ja muodoiltaan pienoisrautatiemiljööseen sopivia. Pietarin radan liikennemäärät kasvoivat kuitenkin radan avaamisen jälkeen jo muutamassa vuodessa moninkertaisiksi alkuperäisiin arvioihin verrattuna. Asemarakennukset osoittautuivat ahtaiksi ja niitä ryhdyttiin laajentamaan — laajennuksia toteutettiin moneen otteeseen ja eri asemilla vähän eri tavoilla. Pienoismallina toteutettua Nurmen asemaa on laajennettu jo useaaan otteeseen — laajennusten jälkeen asemarakennus on lähes kolme kertaa suurempi kuin minkälaiseksi se alkujaan suunniteltiin. Siksi malli onkin erityisen komea N-mittakaavassa. H0-mittakaavassa tällainen asemarakennus tuskin mahtuisi millekään radalle.

Rakennussarja noudattaa samoja yksinkertaisia periaatteita kuin aikaisemmin toteutetut Mestarimallien talojen rakennussarjat. Materiaalina on 0,3 mm:n syövytetty uushopeapelti. Kivijalka portaineen on valettu yhtenä kappaleena hartsista — myös savupiiput ovat hartsivalua. Laatikkomainen rakenne on helppo koota: seinät taivutetaan ylös ja irtonaisten nurkkalautojen avulla saadaan aikaiseksi erittäin siistit juotokset helposti. Ikkunanpuitteet, ovet ja monet yksityiskohdat on ositettu, joten ne voidaan maalata erillisinä ja liittää maalauksen jälkeen liimalla rakennukseen. Asemarakennus sopii hyvin jo aikaisemmin toteutettujen rautatierakennusten kanssa.

Rakennussarjaa valmistetaan vain ennakkovarausten mukainen määrä — Nurmen asemarakennuksesta ei ole suunniteltu varastotuotetta. Sarjan hinta on 155 euroa (sis. alv 24%). Ennakkovarausaika päättyy 24.5.2015, jonka jälkeen sarjojen tuotanto alkaa.

Ennakkovaraajille lähetämme 50 euroa ennakkovarausmaksun, joka vahvistaa kaupan. Loput kauppasummasta laskutetaan sarjan toimituksen yhteydessä. Arvelemme toimituksen tapahtuvan kesäkuun loppuun mennessä.

Lisätiedot ja ennakkovaraukset: info(at)mestarimallit.com

Valmis prototyyppi on nähtävillä Hyvinkään Pienoisrautatietreffeillä.

Terveisin
Mestarimallit tiimiKuva
Kuva
Kuva
Kuva

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
ealab
Veturinkuljettaja
Viestit: 1185
Liittynyt: 21.09.2007 09:49

Re: Uusi rakennussarja — Nurmen asemarakennus N-mittakaavassa

Viesti Kirjoittaja ealab »

Onhan makean näköinen! Samantyyppisiä asemarakennuksia oli muutenkin tuolla rataosuudella.
PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 964
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Re: Uusi rakennussarja — Nurmen asemarakennus N-mittakaavassa

Viesti Kirjoittaja PeS »

Asemarakennuksemme sai ansaittua huomiota Hyvinkäällä — yllättävän moni N-harrastaja teki tilauksen. Kaukaisimmat tilaukset tulevat Kanadasta ja Yhdysvalloista. Tuotanto alkaa tällä viikolla — hankkeen etenemisestä ilmoittelemme sitä mukaa, kun tietoa kertyy. Nurmen asemarakennuksen sarja on tilaajien kannalta ainutlaatuinen — aihe on sen verran erikoinen, että tästä ei tehdä varastotuotetta. Kiitämme kaikkia aiheesta innostuneita.

Aikaisemmin julkaistu makasiini ja vesitorni sopivat tyylillisesti asemarakennuksen kavereiksi, kuten myös muut valmistamamme VR:n rakennukset. Tarkoituksena on, että sarjoja yhdistelemällä saa aikaiseksi uskottavan ja esikuvanmukaisen suomalaisen asemamiljöön.

Mestarimallit-tiimi
PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 964
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Re: Uusi rakennussarja — Nurmen asemarakennus N-mittakaavassa

Viesti Kirjoittaja PeS »

Rakennussarja on valmistunut. Sarjan toimitukset alkoivat tällä viikolla. Kiitokset kaikille tilanneille.

Mestarimallit-tiimi