TT modulit

Yleistä keskustelua muista kuin H0-mittakaavan pienoisrautateistä.

Valvojat: jhr, Hermanni

jhr
Asemapäällikkö
Viestit: 409
Liittynyt: 07.02.2006 18:34

TT modulit

Viesti Kirjoittaja jhr »

Onko kenellä kiinnostusta TT mittakaavan saksalaisaiheiseen modulirataan eli kasaisi radan joihinkin tapahtumiin tai huvikseen esim johonkin liikuntasaliin? Suomi kalustoa ei enää jaksa alkaa vääntämään.
tv_tyyppi
Lämmittäjä
Viestit: 246
Liittynyt: 27.08.2006 19:49

Re: TT modulit

Viesti Kirjoittaja tv_tyyppi »

Taatusti tulee väkeä katsomaan hyvin rakennettua rataa. Tapahtumissa näyttää olevan ainakin pari TT harrastajaa nykyään, eli kenties on muitakin jotka olisivat kiinnostuneita rakentamaan moduleja (olettaen, että se on tässä ajatuksena). Onko tietty standardi olemassa jonka mukaan moduleita rakennettaisiin? Itse pysyttelen todennäköisesti N junien parissa jotta harrastus pysyisi jotakuinkin hallinnassa, mutta seuraan mielenkiinnolla.
jhr
Asemapäällikkö
Viestit: 409
Liittynyt: 07.02.2006 18:34

Re: TT modulit

Viesti Kirjoittaja jhr »

Noo, mullakin kotiradaksi voisi olla N sopiva kun vähän tilaa, mutta tuossa yks päivä Hermannin kanssa filosofoitiin, että oisko ainesta ja osanottajia TT modulirataan.
Ei mitään hajua onko olemassa joku standardia moduleihin, mutta eihän kukaan kiellä käyttämästä esim HO fremoa, niin jäisi maisemalle tilaa ja asemakin mahtuis kohtuu hyvin.
tv_tyyppi
Lämmittäjä
Viestit: 246
Liittynyt: 27.08.2006 19:49

Re: TT modulit

Viesti Kirjoittaja tv_tyyppi »

Pieni nettihaku tuotti tulosta:

https://www.feine-module.de/module/modu ... mo-tt.html

Eli näyttää olevan parikin standardia, tuo Fremo TT näyttäisi sopivan aika hyvin tähän.
Samuelsson
Lämmittäjä
Viestit: 297
Liittynyt: 28.06.2007 18:19

Re: TT modulit

Viesti Kirjoittaja Samuelsson »

TT on liian harvinainen skaala Suomessa. En usko että harrastajia riittää moduuliratoja vääntämään, saatika sellaisia roudaamaan kokoontumisiin. Veikkaan että pari kolme moduulia voisi ajassa x valmistua ajettavaksi.

H0-moduulirata keskieurooppa-teemalla olisi varmaankin toimivampi ajatus. Itseänikään ei liiemmin kiinnosta suomalainen Fremo, mutta saksalaiseen löytyisi kalustoa ja inspiraatiota. Samoin varmasti monella muullakin harrastajalla, mikä madaltaisi kynnystä. TT:n kanssa kaikki pitäisi aloittaa puhtaalta pöydältä.
tv_tyyppi
Lämmittäjä
Viestit: 246
Liittynyt: 27.08.2006 19:49

Re: TT modulit

Viesti Kirjoittaja tv_tyyppi »

Eihän moduuliratoja varten tarvitse välttämättä suurta harrastajajoukkoa. Miksei yksinkin voisi rakentaa moduuleja standardin mukaisesti jos haluaa rakentaa TT mittakaavassa. Ja jos joku haluaa liittyä mukaan se sitten on helppoa. Ei varmaan saa mitään yhtä laajoja kokonaisuuksia kuin H0 Fremossa tai N radoissa joita näyttelyissä nähdään, mutta en näe estettä miksei voisi pienemmällä porukalla rakentaa näitä.

Mutta kuten sanot, saksalaisaiheinen H0 olisi helppoa koska 'kaikillahan on saksalaiskalustoa'.
lokomotiivi
Konduktööri
Viestit: 69
Liittynyt: 19.02.2016 14:47

Re: TT modulit

Viesti Kirjoittaja lokomotiivi »

Nythän Hornby on lähtenyt isosti mukaan TT-mittakaavaan. Ilmeisesti brittiläisen esikuvan mukaisella kalustolla kuitenkin. Peco on myös aloittanut tuottaa TT-raiteita. Alkaako TT-mittakaavan uusi nousu?

Tuossa toisaalla jo aiemmin ihmettelin, ettei Suomessa ole 3-kisko moduuliharrastajia. Niin ja miksei 2-kisko saksalaiskaluston omistajat rakenna moduuleita? Suomessahan harrastetaan ja myydään enimmäkseen saksalaisen esikuvanmukaisia pienoisrautateitä.

TT:n ongelma on huomattavasti pienempi tuotevalikoima. Harrastajamäärä pieni.

Itse pysyn nyt H0-mittakaavassa, saksalaiskalustoa en harrasta. N omaan makuun liiian pieni. TT toki olisi hyvä kompromissi näiden välillä. Useinhan valitellaan ettei ole tilaa radalle kotona.

Tässähän olisi joillekin hyvä mahdollisuus lähteä mukaan puhtaalta pöydältä.
Vastaa Viestiin