Sivu 1/1

TT modulit

Lähetetty: 05.11.2022 19:41
Kirjoittaja jhr
Onko kenellä kiinnostusta TT mittakaavan saksalaisaiheiseen modulirataan eli kasaisi radan joihinkin tapahtumiin tai huvikseen esim johonkin liikuntasaliin? Suomi kalustoa ei enää jaksa alkaa vääntämään.

Re: TT modulit

Lähetetty: 05.11.2022 23:16
Kirjoittaja tv_tyyppi
Taatusti tulee väkeä katsomaan hyvin rakennettua rataa. Tapahtumissa näyttää olevan ainakin pari TT harrastajaa nykyään, eli kenties on muitakin jotka olisivat kiinnostuneita rakentamaan moduleja (olettaen, että se on tässä ajatuksena). Onko tietty standardi olemassa jonka mukaan moduleita rakennettaisiin? Itse pysyttelen todennäköisesti N junien parissa jotta harrastus pysyisi jotakuinkin hallinnassa, mutta seuraan mielenkiinnolla.

Re: TT modulit

Lähetetty: 05.11.2022 23:27
Kirjoittaja jhr
Noo, mullakin kotiradaksi voisi olla N sopiva kun vähän tilaa, mutta tuossa yks päivä Hermannin kanssa filosofoitiin, että oisko ainesta ja osanottajia TT modulirataan.
Ei mitään hajua onko olemassa joku standardia moduleihin, mutta eihän kukaan kiellä käyttämästä esim HO fremoa, niin jäisi maisemalle tilaa ja asemakin mahtuis kohtuu hyvin.

Re: TT modulit

Lähetetty: 05.11.2022 23:33
Kirjoittaja tv_tyyppi
Pieni nettihaku tuotti tulosta:

https://www.feine-module.de/module/modu ... mo-tt.html

Eli näyttää olevan parikin standardia, tuo Fremo TT näyttäisi sopivan aika hyvin tähän.

Re: TT modulit

Lähetetty: 07.11.2022 13:49
Kirjoittaja Samuelsson
TT on liian harvinainen skaala Suomessa. En usko että harrastajia riittää moduuliratoja vääntämään, saatika sellaisia roudaamaan kokoontumisiin. Veikkaan että pari kolme moduulia voisi ajassa x valmistua ajettavaksi.

H0-moduulirata keskieurooppa-teemalla olisi varmaankin toimivampi ajatus. Itseänikään ei liiemmin kiinnosta suomalainen Fremo, mutta saksalaiseen löytyisi kalustoa ja inspiraatiota. Samoin varmasti monella muullakin harrastajalla, mikä madaltaisi kynnystä. TT:n kanssa kaikki pitäisi aloittaa puhtaalta pöydältä.

Re: TT modulit

Lähetetty: 07.11.2022 14:43
Kirjoittaja tv_tyyppi
Eihän moduuliratoja varten tarvitse välttämättä suurta harrastajajoukkoa. Miksei yksinkin voisi rakentaa moduuleja standardin mukaisesti jos haluaa rakentaa TT mittakaavassa. Ja jos joku haluaa liittyä mukaan se sitten on helppoa. Ei varmaan saa mitään yhtä laajoja kokonaisuuksia kuin H0 Fremossa tai N radoissa joita näyttelyissä nähdään, mutta en näe estettä miksei voisi pienemmällä porukalla rakentaa näitä.

Mutta kuten sanot, saksalaisaiheinen H0 olisi helppoa koska 'kaikillahan on saksalaiskalustoa'.

Re: TT modulit

Lähetetty: 07.11.2022 18:56
Kirjoittaja lokomotiivi
Nythän Hornby on lähtenyt isosti mukaan TT-mittakaavaan. Ilmeisesti brittiläisen esikuvan mukaisella kalustolla kuitenkin. Peco on myös aloittanut tuottaa TT-raiteita. Alkaako TT-mittakaavan uusi nousu?

Tuossa toisaalla jo aiemmin ihmettelin, ettei Suomessa ole 3-kisko moduuliharrastajia. Niin ja miksei 2-kisko saksalaiskaluston omistajat rakenna moduuleita? Suomessahan harrastetaan ja myydään enimmäkseen saksalaisen esikuvanmukaisia pienoisrautateitä.

TT:n ongelma on huomattavasti pienempi tuotevalikoima. Harrastajamäärä pieni.

Itse pysyn nyt H0-mittakaavassa, saksalaiskalustoa en harrasta. N omaan makuun liiian pieni. TT toki olisi hyvä kompromissi näiden välillä. Useinhan valitellaan ettei ole tilaa radalle kotona.

Tässähän olisi joillekin hyvä mahdollisuus lähteä mukaan puhtaalta pöydältä.