Sivu 1/1

Railroad & Co. Train Controller luopuu USB-donglesta

Lähetetty: 13.08.2022 18:41
Kirjoittaja Psi
Frewaldin Railroad & Co. Train Controller luopuu USB-donglesta ja siirtyy Internet-pohjaiseen rekisteröintiin/aktivointiin:

https://www.freiwald.com/forum/viewtopi ... 10&t=39770

Käynnistysvaiheessa ohjelma hakee lisenssin internetin välityksellä ja sammutetaessa palauttaa lisenssin jotta sen voi ottaa käyttöön vaikkapa jollain toisella koneella. Voiko nettiyhteyden puuttuminen olla ongelma esimerkiksi näyttelyssä, jos ohjelman käynnistäminen ei onnistukaan nettiyhteyden tökkiessä...

Asiasta on keskusteltu myös mm. täällä:

https://www.rmweb.co.uk/topic/172847-fr ... purchases/

pekka

Re: Railroad & Co. Train Controller luopuu USB-donglesta

Lähetetty: 02.10.2022 22:03
Kirjoittaja Hermanni
Huono juttuhan tuo on, myös jos firma lopettaa jostain syystä toimintansa on riski että menetät ohjelmiston siinä sivussa.

Re: Railroad & Co. Train Controller luopuu USB-donglesta

Lähetetty: 07.10.2022 17:31
Kirjoittaja tv_tyyppi
Tämäpä on potentiaalisesti vielä akuutimpi ongelma kuin se jos valmistaja lopettaa tuotteen edelleenkehittämisen ja teknisen tuen tai jos järjestelmään tarvitaan valmistajan omia komponentteja niin firman toiminnan lopettaminen voi tarkoittaa, ettei omaa rataa enää voi laajentaa samaa järjestelmään käyttäen. Mutta tämä lienee nyt sitä nykyaikaa, että täytyy ottaa tilaus jolla saa oikeuden käyttää tiettyä tuotetta tietyn aikaa sen sijaan, että saisi jotain omaksi.