Meine Weichen — uusi saksalainen vaihde

Keskustelua radan rakentamisesta, maisemoinnista, ratapihakaavioista, ym.

Valvojat: jhr, Hermanni

PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 952
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Meine Weichen — uusi saksalainen vaihde

Viesti Kirjoittaja PeS »

Saksaan on ilmaantunut muutama vuosi sitten uusi vaihdemalli. Meine Weichen -vaihteet on mitoitettu siten, että niistä kulkevat sekä amerikkalaiset NMRA-fillarit että eurooppalaiset NEM-fillarit (samaa mitoitusideaa käyttää amerikkalainen Walthers code 83 vaihteissaan). Meine Weichen -vaihteiden suunnittelun takana lienee saksalaisia veturimalleja valmistajan Weinertin omistaja. Tällä hetkellä tarjolla ovat #6,6 (1:6,6) ja #9:n (1:9) vaihteet. "Kutosen" vaihteita käytetään yleensä kotiradoilla ja "ysin" vaihde vastaa mitoitukseltaan (eli on skaalassa) jo tyypillisintä suomalaista esikuvaa, mutta lienee liian pitkä monelle pieneen tilaan rakennetulle kotiradalle.

Kiskoprofiilin korkeus on code 75, jolloin suurin osa euroopalaisista laipoistakin kulkee kiskoilla. Meine Weichen -sarjaan kuuluu myös code 75 -fleksi, mutta samankorkuisella profiililla varustettua fleksiä valmistaa myös Peco (jonka edustaja Weinert on Keski-Euroopassa). Kuvan perusteella vaihteet näyttävät todella asiallisilta ja siroilta. Livenä en ole vaihdetta nähnyt, mutta muutama olisi tarkoitus tilata.

http://www.mein-gleis.de/weichen
ealab
Veturinkuljettaja
Viestit: 1185
Liittynyt: 21.09.2007 09:49

Re: Meine Weichen — uusi saksalainen vaihde

Viesti Kirjoittaja ealab »

Siisti on. Joustokantakielet ja hyvännäköinen kääntötanko.
Avatar
Jaska
Asemapäällikkö
Viestit: 585
Liittynyt: 09.01.2007 10:58

Re: Meine Weichen — uusi saksalainen vaihde

Viesti Kirjoittaja Jaska »

#9 hinta lienee alkaen 35€, mutta olisihan tuollainen komean näköinen vaikka jossain FREMO-palasessa. Kotiradassa ei taida monellakaan tila riittää.
PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 952
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Re: Meine Weichen — uusi saksalainen vaihde

Viesti Kirjoittaja PeS »

Jaska kirjoitti:#9 hinta lienee alkaen 35€, mutta olisihan tuollainen komean näköinen vaikka jossain FREMO-palasessa. Kotiradassa ei taida monellakaan tila riittää.
#9 kannattanee suosiolla unohtaa kotiradoilta, mutta #6 taitaa olla kotiratojen vakiovaihde. PRK:n Hannuhaara Fremo-moduulissa on käytetty Walthers/Shinoharan code 83 #10-vaihdetta. Se on tietty komea, mutta pitkä. Walthers/Shinoharalla on kohtuullisen laaja valikoima myös pitkiä vaihteita http://www.internethobbies.com/walhocod8310.html
Vastaa Viestiin