Aloittelia

Yleistietoa eri järjestelmistä ja niiden yhteensopivuudesta. Kuinka aloittaa harrastus, mistä hankkia kalusto ja materiaalit ym.

Valvoja: Hermanni

Mara
Matkustaja
Viestit: 2
Liittynyt: 20.10.2022 16:15

Aloittelia

Viesti Kirjoittaja Mara »

Meinasin tässä vanhana ukkona aloittaa harrastuksen, mutta oikein mitään tietoa ei ole, niin kyselen hiukan. Nyt esim Märklinin digi järjestelmällä, jos halutaan ajaa useampaa junaa riippumatta toisistaan, vaatii se ilmeisesti yhtämonta ohjainta kun on juniakin,vaikka joka ohjain tunnistaakin jokaisen junan.Mitä eroja on Roccon ja Märklinin digi systeemeillä, muuta kun Märklin nut on ns. kolmekiskoinen. Fleiscmann taitaa olla melko kuoleva merkki, ainakaan mitään valmis pakkauksia en ole löytänyt. Sitten, miten analogi systeemissä monen junan samanaikainen ajo riippumatta toisistaan järjestetään.Pöytää tuossa äsken mittailin, leveyttä ei saa kun metrin, mutta pituuta saa 280,ja jos tekee L pöydän, saa siihen osaan pituutta vähän yli metrin, siis vähänyli kaksi metriä siitä toisen osan takareunasta mitattuna. Kun kattelee tuota saatavilla olevaa tavaraa, niin näyttäs vain taivas olevan rajana, niin se ajankohta ehä olisi 50-60 luku, elikkäs höyry ja diesel, hmm vaatisi kaiketi kääntöpöydan, että tällästä näin aluksi :) Mara
Avatar
Jaska
Asemapäällikkö
Viestit: 579
Liittynyt: 09.01.2007 10:58

Re: Aloittelia

Viesti Kirjoittaja Jaska »

Moro ja tervetuloa mukavan harrastuksen pariin.

Aika moniin kysymyksiin saat vastauksen oppaasta https://pirake.net/Pienoisrautatieopas.pdf.

Yhdellä digi-ajolaitteella voi yleensä ajaa periaatteessa useita junia, mutta se ei ole kätevää. Voi tulla törmäyksiä. Mieluiten olisi ajolaite per liikkeellä oleva veturi.
Jos asut paikkakunnalla, jossa on pr-kerho, voisi olla käytännöllistä ja hauskaa liittyä sellaiseen.

-Jaska
Mara
Matkustaja
Viestit: 2
Liittynyt: 20.10.2022 16:15

Re: Aloittelia

Viesti Kirjoittaja Mara »

Kyllä mie olen tuon piraken oppaan lukenut, senverran olen tutkinut, että ohjain junaa kohti pitäs olla, mutta ennenkun siihen päästään, saattaa jokunen kuukausi vierähtää. Asun Imatralla, ja lähin kerho taitaa olla Kiteellä, sinne on 140 km, tällä kulmalla tämä taitaa olla aika marginaalinen harrastus
Mara
PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 912
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Re: Aloittelia

Viesti Kirjoittaja PeS »

Suosittelen siirtymistä Facebookin puolelle. "Pienoisrautatieharrastajat", "Pienoisrautatietekniikka" sekä "Pienoisrautatiet ja esikuvat" ovat aktiivisia ryhmiä, joista saat hyödyllistä tietoa.
Vastaa Viestiin