Liehuvat liput

Keskustelua radan rakentamisesta, maisemoinnista, ratapihakaavioista, ym.

Valvojat: jhr, Hermanni

Vastaa Viestiin
Into
Ratavartija
Viestit: 46
Liittynyt: 24.11.2011 16:37

Liehuvat liput

Viesti Kirjoittaja Into »

Tässä yhtä mallirakennusta tehdessä tulipa mieleeni, että laittaisin siihen lipputangon ja lipunkin. Ongelmaksi vain koen sen, että ei ole oikein tiedossa sellaista hyvää konstia tehdä aidon näköistä lippua. Ei sen mielestäni tarvitse olla sellainen navakassa puhurissa liehuva, mutta kuitenkin mielellään jotain muuta kuin aivan tangon ympärille kietoutunut rätti. Olisko kellään hyvää konstia mielessä?

Psi
Lämmittäjä
Viestit: 268
Liittynyt: 24.02.2007 12:32

Re: Liehuvat liput

Viesti Kirjoittaja Psi »

Into kirjoitti:Tässä yhtä mallirakennusta tehdessä tulipa mieleeni, että laittaisin siihen lipputangon ja lipunkin. Ongelmaksi vain koen sen, että ei ole oikein tiedossa sellaista hyvää konstia tehdä aidon näköistä lippua. Ei sen mielestäni tarvitse olla sellainen navakassa puhurissa liehuva, mutta kuitenkin mielellään jotain muuta kuin aivan tangon ympärille kietoutunut rätti. Olisko kellään hyvää konstia mielessä?
Pienoisrautatiekerho ry:n Point-toPoint-radalla oli lippusalot ja liput joka asemalla. Liput oli maalattu alumiinifoliolle.
Lippusalot oli valkoiseksi maalattuja cocktail-tikkuja joiden terävä pää oli halkaistu, alumiinifolio oli pantu halkeamaan, ja reijällinen lasihelmi oli painettu salon/cocktailtikun päähän lipputangon nupiksi, ja samalla pitämään lippua paikoillaan. Lippusalon alaosassa oli kiskoprofiilit liimattu tolpan rinnalle, ja maahan oli porattu kaksi reikää joihin kiskon päät upotettiin.

pekka

EDIT: Linkki kuvaan: http://www.pienoisrautatiekerho.fi/kuva7.html
Viimeksi muokannut Psi, 29.11.2013 12:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Into
Ratavartija
Viestit: 46
Liittynyt: 24.11.2011 16:37

Re: Liehuvat liput

Viesti Kirjoittaja Into »

Joo toi maalattu alumiinfolju vois olla hyvä. Tässä omassa tapauksessani tulee sellainen talon seinään kiinnitettävä lipputanko, jonka olen jo tehnyt pronssilangasta. Kuumentamalla langan pään sulamispisteeseen siihen muodostuu kärkeen mukava pieni nuppi.
Kiitti ohojeesta, mutta onko lipun maalaamiseen vielä jotain vinkkiä? Käytänkö ihan mallimaaleja ja pientä sutia, vai onko syytä tuumia jotain maalipruiskun tapaista?

t-i-m-o
Ratavartija
Viestit: 20
Liittynyt: 29.11.2011 09:05

Re: Liehuvat liput

Viesti Kirjoittaja t-i-m-o »

Muistuu mieleen eräs Model Railroader-kansi, jossa oli seuraavanlainen foliosovellus: Celebrating teksti oli tulostettu valkoiselle tarra-arkille, joka sitten oli liimattu alumiinifoliolle. Tarralle voi tietysti piirtää kuvan/tekstin millä tahansa kynillä tai tusseilla.
Viimeksi muokannut LOK, 16.12.2017 08:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Toimimaton linkki poistettu.

KLu
Konduktööri
Viestit: 83
Liittynyt: 07.12.2011 13:23

Re: Liehuvat liput

Viesti Kirjoittaja KLu »

Kysyin googlelta hakusanoilla "flying flag Finland" ja se näytti kasan kuvia, joissa on liehuva Suomen lippu. Jos jonkun noista kuvista tulostaisi siirtokuvakalvolle ja kiinnittäisi sen vaikka sille foliolle?


K.L.

Vastaa Viestiin