Suomalainen H0-talo

Keskustelua radan rakentamisesta, maisemoinnista, ratapihakaavioista, ym.

Valvojat: jhr, Hermanni

Vastaa Viestiin
Avatar
Jimi
Lämmittäjä
Viestit: 149
Liittynyt: 05.12.2007 15:10

Suomalainen H0-talo

Viesti Kirjoittaja Jimi »

Tämä talomalli on rakennettu joskus vuonna 2007/08 pahvista. Tukirakenne on puurimoista, kuten myös savupiippu. Talon seinät on tavallista aaltopahvia, jonka päälle on tehty vaakalautaverhous. Laudoitus ja ikkunankarmet on jostain pakkauksesta talteenotettua kiiltäväpintaista kartonkia. Seinien tummanpunainen väri on Revellin purkista sivelty. Kattotiilet toteutin leikkaamalla paksusta kartongista suikaleita yhden kattotiilirivin leveydeltä. Leikkasin kattotiilten reunat kartonkiin vähän kuin hapsuttamalla. Kun liimasin suikaleet limittäin katolle, syntyi varsin hieno vaikutelma vanhasta tiilikatosta. Katto on sävytetty vesiväreillä vanhan näköiseksi.

Kuvakollaasi talon nykytilasta. Hieman on kulumaa tullut, mm. porras on hävinnyt vuosien varrella. Talosta tulisi ihan siisti pikku korjauksin. Nyt syksyllä 2013 talo pääsee viimeinkin osaksi pienoisrautatiemaisemaa. Aikaisemmin se oli rekvisiittana pöydän päälle kasatulla väliaikaisella radalla, jossa ei ollut maisemointia.
talo_kollaasi2.JPG
(435.85 KiB) Tiedosto ladattu 1215 kertaa
Viimeksi muokannut Jimi, 22.06.2018 07:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

kimmo.leivuori
Matkustaja
Viestit: 3
Liittynyt: 04.12.2014 08:40

Re: Suomalainen H0-talo

Viesti Kirjoittaja kimmo.leivuori »

Moro

Todella komeen näköinen talo. Ite oon käyttänyt rakennusmateriaalina ohutta palsaa ja tukirakenteissa kanssa uhuita tikkuja. En ookkaan tajunnut et myös pahvista voisi tehä seiniä ja kattoja. Tarviikin itekin kokeilla niistä tehä seuraava talo.

Kimmo Leivuori

Vastaa Viestiin