Sivu 1/1

Tulossa: Jäähdytysvaunu Gg

Lähetetty: 14.05.2013 13:08
Kirjoittaja PeS
Tällainen on tuloillaan - ja kaveriksi Gdl.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Re: Tulossa: Jäähdytysvaunu Gg

Lähetetty: 17.05.2013 17:21
Kirjoittaja ealab
Varrotaan tulevaksi! Onko näitä vaunuja ollut myös versiona, joissa olisi ollut loivempi katto. Sellainen näkyisi olevan K.Kuosman piirustuksessa. Sen mukaan joskus 50-60-luvun vaihteessa vaunun rakensin, sen aikaisten mahdollisuuuksien mukaan. Ei siis voi ollenkaan verrata tähän uuteen versioon. 12mm:n pyörätkin olivat SAKO:ssa sorvattuja.

Re: Tulossa: Jäähdytysvaunu Gg

Lähetetty: 17.05.2013 18:48
Kirjoittaja PeS
Mallit ovat nähtävissä tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä Pienoisrautatietreffeillä. Tapio Keräsen erinomainen juttusarja jäähdytysvaunujen kehityksestä on julkaistu kahdessa Junat-lehdessä. Juttusarja sisältää kaikista vaunuista piirustuksen, myös tästä kyseistä mallista. Mallin esikuva on ensimmäinen tällä korityypillä valmistettu jäähdytysvaunu. Mainitsemasi loivakattoinen oli hieman erilainen — alunperin kolmiakselinen, josta myöhemmin poistettiin keskimmäinen akseli. Sinänsä hyvin mielenkiintoinen vaunu.

Mallimme esikuvaa muunneltiin vuosien saatossa monellta tavalla. Ovea levennettiin ja korotettiin myöhemmin, jotta vaunun sisälle pääsisi trukilla. Lopulta vaunuista rakennettiin Gdl-eläintenkuljetusvaunuja. Mallimme on alkuperäisessä asussaan — ennen oven suurentamista. Olemme valmistaneet myös Gdl-vaunun, jonka prototyyppi on myös nähtävillä Hyvinkäällä.

Re: Tulossa: Jäähdytysvaunu Gg

Lähetetty: 29.09.2013 08:17
Kirjoittaja ealab
Kyllähän tuosta saisi itse kukin, niin halutessaan, mukavasti muutettua loivakattoisen version. Myös alustaan vähän muutoksia. Akselivälin pidennys ja riukusarviraudat.....Muuten samat mitat ja varusteet sopisi, kutakuinkin.