Vanhemman veturin muuttaminen,

Keskustelua vetureita, vaunuista, autoista, ym...

Moderators: jhr, Hermanni

matrix1966

Vanhemman veturin muuttaminen,

Post by matrix1966 »

digiaikakauteen, eli se piirilevy johon juotetaan valot,moottori ja missä olis se decooderin pistoke paikka valmiina?
ealab
Veturinkuljettaja
Posts: 1185
Joined: 21.09.2007 09:49

Re: Vanhemman veturin muuttaminen,

Post by ealab »

Mikä ettei! Saattaisi onnistuakin. Tutkipa mm. Turun Kiskoliikennekerhon julkaisuja: Tenderi. Niissä on jotain ao. vinkkiä. Osoite: http://www.teeh0.com/tklk/Tenderi-lehti/tenderi.htm
Last edited by LOK on 29.12.2017 07:10, edited 1 time in total.
Reason: Linkki päivitetty.
jartsa

Re: Vanhemman veturin muuttaminen,

Post by jartsa »

matrix1966 wrote:digiaikakauteen, eli se piirilevy johon juotetaan valot,moottori ja missä olis se decooderin pistoke paikka valmiina?
Vanhemmissa vetureissa ei ole mitään piirilevyjä taikka dekooderin pistoketta.Minkä valmistajan veturi on kyseessä?Yleensä niistä pitää poistaa melkein kaikki vanhat johdotukset ennen dekooderin asennusta.Moottorin maadotus runkoon katkaistava(yleismittarilla mitattava onko jompikumpi moottorin hiili yhteydessä runkoon),muutoin dekooderi tuhoutuu 100 varmasti.Dekooderin joudut juottamaan aina vanhemmissa vetureissa,uudemmissa on pistoke valmiina.Pistokkeen voi myös laittaa väärinpäin ja taas dekooderi on pahimmassa tapauksessa entinen.Lue ohjeet tarkasti ennen asennusta!Ykkösnasta on merkitty molempiin jollain tavalla(viistetty, väritäplä jne.)
ealab
Veturinkuljettaja
Posts: 1185
Joined: 21.09.2007 09:49

Re: Vanhemman veturin muuttaminen,

Post by ealab »

Hieman askarta tiedossa, jos haluaa tehdä piirilevyn itse. Koekytkentäpiirilevystä sahattu pala toimii. Siihen pistokekanta DIL- n, halkaistuna ja lyhennettynä, sekä siten kapeammaksi viilattuna, että sopii vierekkäisiin reikiin. Kanta esim. ELFA:sta n:o 48-159-32, á 2,99€. Näitä pätkittäessä menee "hukkaan" aina 1 liitin/ katkaisu. Tätä hukkaliitintä voi käyttää erillisenä liittimenä johdinta varten; johtimen päähän juotetaan 0,4- 0,5 Ms- langan pätkä liitintapiksi. Juotoksen päälle kutistemuovi.
Last edited by LOK on 29.12.2017 07:22, edited 2 times in total.
Reason: Vioittuneet kuvaliitteet poistettu.
PeS
Veturinkuljettaja
Posts: 954
Joined: 17.12.2007 10:03

Re: Vanhemman veturin muuttaminen,

Post by PeS »

jartsa wrote:Moottorin maadotus runkoon katkaistava muutoin dekooderi tuhoutuu 100 varmasti.
Läheskään kaikissa vetureissa ei ole metallista kehystä eikä myöskään runkoon tehtyä maadoitusta, vaan vasemman puolen virroittimilta johto on tuotu suoraan moottorin toiseen napaan, samoin oikean puolen virroittimilta johto suoraan moottorin toiseen napaan.