Raakapuuvaunujen Snps ja Snpss värit

Keskustelua vetureita, vaunuista, autoista, ym...

Valvojat: jhr, Hermanni

Vastaa Viestiin
MOU83
Ratavartija
Viestit: 48
Liittynyt: 02.04.2009 16:51

Raakapuuvaunujen Snps ja Snpss värit

Viesti Kirjoittaja MOU83 »

Onko kellään tietoa värikoodeista raakapuuvaunuille Snps ja Snpss.
Niissähän vaunujen rungon väri on tumman sininen ja pankot vaalean siniset tai sitten joissakin vaunuissa runko on tumman harmaa ja pankot vihreät. Mutta mitä sävyjä värit ovat?

Säntäilijä
Ratavartija
Viestit: 12
Liittynyt: 10.06.2018 21:39

Re: Raakapuuvaunujen Snps ja Snpss värit

Viesti Kirjoittaja Säntäilijä »

Rautatiearkiston värikarttaa kun tutkailee, niin Snps:n väritys näyttäisi omaan silmään RAL 7016 + RAL 6038 ja Snpss:n väritys luokkaa RAL 5003 + TVT 0247. Itse varmaan kokeilen Revellin Lufthansa-Blue ja Light Blue-maaleja (Revell 350 + 50), minun kriteereihini tarpeeksi lähellä.

Harmaa-vihreälle väritykselle en vielä vastineita löytänyt, mutta jatkoa ajatellen ajattelin kokeilla Tmi Filamentin vihreää PLA-filamenttia joka näyttää myyntikuvien perusteella olevan suhteellisen lähellä tuota (http://filamentti.fi/#!/PLA-rulla-vihre ... ry=9109018 ).

Käytin maalien etsinnässä alla olevaa maalikartastoa, jossa listattuna suurimpien pienoismallinvalmistajien ja maalistandardien yhteensopivuus.
https://hobbylandbg.com/colourtable

Pistähän kuvia miten pankkovaunut valmistuu :)
Pienoisrautatieaiheinen tilpehöörikokoelma eri tekijöiltä ympäri Thingiverseä: https://www.thingiverse.com/Sledmaker/collections/scale-models

Vastaa Viestiin