Hv3

Keskustelua vetureita, vaunuista, autoista, ym...

Valvojat: jhr, Hermanni

Vastaa Viestiin
PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 811
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Hv3

Viesti Kirjoittaja PeS » 14.12.2016 22:06

Oheisessa kuvasarjassa näkyy velipojan asiakastyönä rakentama tuore Hv3. Se on rakennettu Mallijunat Ay:n rakennussarjasta. Mallissa on alkuperäinen Romfordin matoruuviin ja rattaaseen perustuva vaihdelaatikko.

Höyryveturin kattilan värjäykseen olemme kehittäneet kohtuullisen hyvän menetelmän, jolla kattilan saa näyttämään sinistetyltä teräspelliltä — eikä maalatulta. Messinkinen kattila on käsitelty kahteen kertaan (ensimmäinen käsittely ei anna tasaväristä pintaa, vaan pikemminkin laikukkaan ja osa tummutetuista kohdistaa saattaa peräti irrota) Super Blue -metallintummutusaineella. Tämän jälkeen pinta on hyvin kevyesti öljytty (=sivellään pumpulipuikkoon kostutetulla öljyllä). Tummennettu pinta "imaisee" öljyn, joten käsiteltävyyden kannalta valmis pinta ei ole öljyinen, vaan kuiva. Samalla tavalla käsitellään monet massavalmistajien vaunujen pyöräkerrat. Tummutusaine on siitä mukava, että kohteessa voi olla myös maalattuja pintoja — vaikka höyrykattilan kuvut. Tummutusaine ei vaikuta maalipintaan. Super Blue -ainetta kauppaa Mestarimallit.

Otetankojen messinkisiä kannattimia ei tarvitse maalata, vaan ne tinataan ja tämän jälkeen harjataan lasikuituharjalla. Itse otetangot ovat käsittelemätöntä uushopealankaa — lopputulos on parempi kuin metallimaalilla maalatut otetangot.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Vastaa Viestiin