BG (ex Gb)

Keskustelua vetureita, vaunuista, autoista, ym...

Valvojat: jhr, Hermanni

Vastaa Viestiin
Avatar
mudhoney
Lämmittäjä
Viestit: 310
Liittynyt: 12.06.2007 13:32

BG (ex Gb)

Viesti Kirjoittaja mudhoney »

Jos Gbk-vaunun rakentaminen scratchinä kesti melkein seitsemän vuotta, voi rakennussarjan valmiiksi saattaminen viedä vielä enemmän. Hankin aikoinaan Mallijunien Gb-vaunun rakennussarjan kahteen otteeseen. Toisen hankin vuonna 1998 ja nuoruuden innossa kasasin sen vähän miten sattuu. Ainakin liimasin ja maalasin tökerösti mutta olipahan oikea suomalaisvaunu H0-radalla.

Kuva

Toisen vaunun ostin vuonna 2002, aloitin kasaamisen joskus 2003-2004...ja jatkoin lopulta vuonna 2012 ja nyt vuoden 2015 puolella viimeinkin on valmista. Muuten vaunussa on kaikki sarjan mukana tulleita osia paitsi toisen päädyn Z-palkki, joka meni valurangasta irroittaessa poikki, joten korvasin sen kahdella styreenisuikaleella. Kytkimeksi asensin Symbodan mekanismin Märklinin lähikytkimellä.

Kuva

Kattoa en suunnitelmista huolimatta hiekoittanut oikeasti vaan liimasin siihen P240 -vesihiomapaperin ja maalasin mattamustalla. Seinät maalasin pienoisrautatiemaalisarjasta löytyvällä tavaravaunun vihreällä. Koska haaveissa on 1980-luvun loppua kuvaava rata, tekstitin vaunun BG:ksi ja viimeistelin vaunun mattalakkaamalla sen kahdesti.

Kuva
Vastaa Viestiin