Uusia H0-vanuja: konduktöörivaunu F

http://mestarimallit.com/

Valvoja: PeS

PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 825
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Uusia H0-vanuja: konduktöörivaunu F

Viesti Kirjoittaja PeS »

Uusia rakennussarjoja — kolme erilaista F-konduktöörivaunua

Kaksiakseliset F-sarjan konduktöörivaunut ovat uusien rakennussarjojemme aiheita. Valittavana on kolme eri pituista vaunua. Lyhin on 9010 millimetriä pitkä (puskinten yli mittattuna) numerosarjojen 3116–3133 ja 3501–3557 vaunu. Tyypillisesti tätä lyhyttä vaunua käytettiin tavarajunissa. Keskipitkä F-vaunu sijoittuu numerosarjaan 3828–3883 ja sen pituus puskinten ylitse mittattuna on 10730 mm. Lyhyeen F-vaunuun verrattuna vaunussa on yksi ikkunapari enemmän. Pitkä F-vaunu kuului numerosarjoihin 3901–3903 ja 3938—3959. Sen pituus puskinten ylitse mitattuna on 12 000 mm. Keskipitkään F-vaunuun verrattun pitkässä F-vaunussa on yksi ikkunapari enemmän. Oheinen kuva esittää pitkää F-vaunua.

Vaunut valmistetaan kokonaan 0,3 millimetrin vahvuisesta uushopeasta syövyttämällä. Aikaisempiin vaunuihimme verrattuna kokoonpanoon on tehty pari muutosta. Ensimmäinen muutos on päätyseinän profiilin jatkaminen katon syvänteeseen asti — tähän mennessä valukaton profiili on muodostanut osan seinästä. Tällä muutoksella elimoidaan mahdollisesti katon ja päätyseinän väliin muodostuva rako.

Toinen muutos on valukaton valmis sorajäljitelmäpinta — katon voi siis suoraan maalata hiekan väriseksi ilman, että kattoa tarvitsee sorastaa lainkaan. Olemme käyttäneet samaa ideaa puukorisissa N-vaunussa ja näistä saadut hyvät kokemukset ovat nyt käytössä myös H0-vaunuissa. Samalla valukattoon on porattu valmiiksi asennusaukot kattokalusteille. Portaat, pyöräkertojen ripustukset, aluskehyksen rakenteet ja pienet yksityiskohdat ovat kestävää uushopeaa. Puskintuppelot ovat valkometallia ja varrelliset puskinlautaset terästä. Kattokalusteet ja jarrukotelo on valettu valkometallista, kuten myös kaasusäiliöt ja laakeripoksi/jousipakka-yhdistelmä. Laakerit on sorvattu messingistä. Siirtokuvat on painettu silkkipainossa. Sarja sisältää kaikki kokoamisessa tarvittavat osat. Lisäksi mukana on laaja kokoonpano-ohje, joka sisältää runsaasti työvaihekuvia.

Tee ennakkovaraus!
Tee ennakkovaraus 15.9.2014 mennessä, niin saat vaunusi normaalihintaista vaunua edullisemmin. Sarjojen hinnat ovat (sisältää arvonlisäveron 24%):

- Lyhyt 80 euroa (normaalihinta 88 euroa)
- Keskipitkä 85 euroa (normaalihinta 93 euroa)
- Pitkä 89 euroa (normaalihinta 98 euroa)

Tee ennakkovaraus osoitteeseen info@mestarimallit.com. Tämän jälkeen lähetämme sinulle 50 euron laskun, mikä vahvistaa ennakkovarauksesi. Loput kauppasummasta laskutetaan tilauksen yhteydessä. Arvioimme, että sarja olisi toimituskunnossa lokakuun alkupuolella.

Kuva

Sarjat ovat valmistuneet. Ennakkovarauksen tehneet voivat lunastaa sarjansa Vantaan Pienoisrautatiepäivillä. Postitse sarjojen toimitukset alkavat Pienoisrautatiepäiviä seuraavalla viikolla.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva