Miten alkuun harrastuksessa ja N-skaalassa?

Yleistietoa eri järjestelmistä ja niiden yhteensopivuudesta. Kuinka aloittaa harrastus, mistä hankkia kalusto ja materiaalit ym.

Valvoja: Hermanni

Vastaa Viestiin
Bouchu

Miten alkuun harrastuksessa ja N-skaalassa?

Viesti Kirjoittaja Bouchu » 14.09.2010 20:44

Tervehdys, pienoisjunailijat. Kiinnostuin pienoisrautateistä käydessäni pari vuotta sitten Model Expossa, ja nyt kiinnostus on saavuttanut sen asteen, että jotakin tarttis tehdä.

Ennen kuin kysyn yksinkertaisen, mutta varmasti todella laaja-alaisen kysymyksen, niin totean, että olen penkonut netistä ja täältäkin foorumilta aloittelijoille tarkoitettua tietoa, mutta koherentissa muodossa olevaa aloitustietopakettia on vaikea löytää. Siksi rohkenen kysyä ihan perustavaa laatua olevan aloittelijakysymyksen:

Mikä olisi hyvä N-mittakaavan digitaalinen aloituspaketti (tai valmistaja) aivan täydelle aloittelijalle?

Kiinnostukseni suuntautuu N-mittakaavaan sen pienen koon vuoksi. En aio tässä vaiheessa vielä tehdä varsinaista mallirataa suomalaisella kalustolla ja joltakin tietyltä aikakaudelta, vaan pistää vain pystyyn pienen radan, hankkia vähän kalustoa, rakentaa sen ympärille pienen maiseman ja katsoa miten harrastus vie mennessään. Eli en halua ottaa liian isoa ja kunnianhimoista palaa syötäväksi heti alussa, vaan ajattelin tehdä hauskan ja yksinkertaisen "minimaan", joka sitten toimisi lähtökohtana harrastuksen jatkamiselle (tai homman lopettamiselle). Digitaalisuus kiinnostaa sen monipuolisuuden vuoksi. Kattohintaa en vielä tässä vaiheessa aseta, nyt haluaisin vain kuulla pohdintoja ja ehdotuksia puoleen ja toiseen.

tala2
Konduktööri
Viestit: 54
Liittynyt: 18.01.2008 18:36

Re: Miten alkuun harrastuksessa ja N-skaalassa?

Viesti Kirjoittaja tala2 » 14.09.2010 20:56

Tervetuloa N joukkoon mutta laita sama kysymys http://www.n-club-finland.org foorumille.


tala2

Bouchu

Re: Miten alkuun harrastuksessa ja N-skaalassa?

Viesti Kirjoittaja Bouchu » 15.09.2010 11:44

tala2 kirjoitti:Tervetuloa N joukkoon mutta laita sama kysymys http://www.n-club-finland.org foorumille.
Kiitos vinkistä, laitoin kyssärin sinnekin.

Nyt alkaa jo hahmottua se mitä haluan: simppeli ovaalirata, jossa on toisella suoralla pätkällä kaksi osuutta rinnakkain. Kalustoksi henkilöjuna diesel- tai sähköveturilla ja tavarajuna niin ikään jommalla kummalla veturilla. Vaihteet ehkä aluksi ihan manuaalisia, jne. Tällä päässee jo alkuun.

Vastaa Viestiin