Ulkomaiset nettikaupat

Yleistietoa eri järjestelmistä ja niiden yhteensopivuudesta. Kuinka aloittaa harrastus, mistä hankkia kalusto ja materiaalit ym.

Valvoja: Hermanni

Vastaa Viestiin
F.Controller

Ulkomaiset nettikaupat

Viesti Kirjoittaja F.Controller »

Harrrastusta aloittelevana kyselen muiden kokemuksia ulkomaisista nettikaupoista, jotka myyvät pienoisrautatiekalustoa ja muuta aiheeseen liittyvää.
Conrad Electronic on jo löytynyt, mutta en hakemallakaan ole löytänyt muita hyviä kauppoja. Siis sellaisia missä on selvästi hinnat esillä, ei valmistajien esittelysivuja. Saksassa lienee suurin osa suurimmista kaupoista? Tai eihän kaupan tarvitse suuri olla, mutta kunhan on asiansa tunteva ja kohtuuhintainen sekä luotettava kauppias. Erilaiset huutokaupat ei nyt tule kyseeseen. Varmaan sieltäkin saa hyvää tavaraa jos tietää mitä on ostamassa ja tuntee hintatason. Aloittelijalle kaupasta ostaminen on turvallisempi vaihtoehto mielestäni.

Tassä vaiheessa minulla ei ole kuin radan pöydän mitat suurinpiirtein hahmoteltu, tarkoitus on laajentaa rataa pikkuhiljaa.
Maisemointi ja muu rekvisiitta on myös hankintalistalla. Mitään realistisen tarkkaa mallinnusta ei ole tarkoitus alkaa tekemään.

Mittakaava tulee olemaan H0, lähinnä muun rekvisiitan hankinnan helppouden takia. Pienemmissä mittakaavoissa esim autokalusto on liian "lelumaista".

jartsa

Re: Ulkomaiset nettikaupat

Viesti Kirjoittaja jartsa »

Modellbahn-Kramm on valikoimiltaan laaja,kattaa melkein kaikki valmistajat.Ikävä kyllä,vuodenvaihteessa hinnat nousivat reilusti,pitänee katella halvempaa paikkaa.Tämmönen kuin Treffpunkt Schweikhardt(toivottavasti oikein kirjoitettu),meinasin jossain vaiheessa kokeilla tilata tuolta,hinnat halvempia kuin Krammilla.Krammilla tuo valmistajien valikko selkeämpi ja tilaus helpompaa.Toimitus tapahtuu siten että:Kun ovat lähettäneet antamaasi mailiosoitteeseen tilinumeronsa,laskun summan ja tilausnumero infon,maksat annetun summan tilille (IBAN /BIC koodattu numero)tiedote osioon tilauksen numero myös.Löytyy liitteestä,jossa on eriteltynä tilaamasi tuotteet postikuluineen ja tuo numero,jonka lähettävät mailitse.Kun ovat saaneet tuon maksusuorituksen tililleen,ilmottavat tuotteet lähetetetyksi,eri viestillä mailiisi.

F.Controller

Re: Ulkomaiset nettikaupat

Viesti Kirjoittaja F.Controller »

Kiitos Jartsa vinkeistä.

http://www.modellbahn-kramm.com/index.cfm

http://www.modelleisenbahn.com/index.php

Laitankin tähän jatkoksi Conradin linkin

http://www1.conrad.de/

Tuo kertomasi maksu/tilaussysteemi on kuin eBayssa tai Huuto.netissä :D

No ei ihme...Saksassa oli vielä 90-luvun alussa pankkiautomaatit ja varsinkin Visa-automaatit harvassa ja maksuliikenne taitaa siis olla edelleen hieman jäljessä suomalaisesta systeemistä.

Jenkkilästä tilaamalla homma toimii ja samoin Englannista. Mutta Ison Veden takaa tilaamalla säästöt saattaa jäädä pieneksi, tullien ja lähetyskulujen takia lähinnä. Hinnat saattaa olla kyllä kilpailukykyiset ja taalan kurssin ollessa nykyisenlainen saattaa kannattaa.

Jopa Amazonilta voi tilata pienoisrautatiekamaa

http://www.amazon.de/s/qid=1233424744/r ... leisenbahn

sori pitkä linkki, lyhyempää en osaa laittaa :P

Onhan noita paikkoja, mutta olisi kiva tietää etukäteen millaista palvelua on saanut.
Nuo Jartsan mainitsemat tulikin jo selville.

Harrasteen edetessä uskaltaa tilata pienempienkin pajojen tuotteita, jos rahapussi kestää... :lol:

Turha kai mainitakaan, että vaimo pitää jo nyt hulluna :shock: :D

markku55
Lämmittäjä
Viestit: 315
Liittynyt: 24.02.2007 09:36

Re: Ulkomaiset nettikaupat

Viesti Kirjoittaja markku55 »

En ole koskaan ostanut ns. liikkeestä joka olisi olemassa myös ihan fyysisestikin.
eBayn kautta teen kaikki ostokseni, ja niissä kannatan myyjiä joilla on tuhansia myyntitapahtumia ja palaute vähintään 99% positiivinen (selvää kai on, että joskus ostajatkin ovat niitä outoja ja väärin toimivia, siksi 100% ei ole mielekäs vaatimus).
Yksi kummallinen juttu on tuo toimituskulu, joka vaihtelee 8€-30€ välillä jopa pienissä erissä.
Hyvin yleinen on 17€ ja silloin puhutaan kuriiripostista joka on vakuutettu, siitä ylöspäin puhutaan mielestäni ryöstämisestä ja toisaalta kaikki sen alle on hyvä juttu ja etu jos ostos on hinnaltaan pienehkö (=alle 200€).

jartsa

Re: Ulkomaiset nettikaupat

Viesti Kirjoittaja jartsa »

Ollos hyvä... 8) Tuo 17e postimaksu mielestäni on saksasta kohtuullinen,mikäli keskität tilaukset suurempiin eriin.Vaikkapa tilaat kerrallaan 500-700e tilauksen,tuo postimaksu ei tunnu silloin pahalta.Itsekin olen Krammilta tilaillut noita härveleitä jo jonkin kasan...Aluksi kalliimmat kalustot useampaan tilaukseen jaettuna,nyt onkin kiskojen vuoro halvempina,jaettuna pienempiin setteihin.Ongelmahan taitaa tulla kun alkaa tilaamaan noita "metrikiskoja"vaikkapa 100kpl kerrallaan,kiskoliittimineen päivineen.

MOU83
Ratavartija
Viestit: 48
Liittynyt: 02.04.2009 16:51

Re: Ulkomaiset nettikaupat

Viesti Kirjoittaja MOU83 »

Onkos kellään kokemuksia AJCKIDS:stä, http://www.ajckids.com/trains/index.asp :?: :?:

Liike lienee ameriikkalainen? Kuinkahan paljon postikulut, kun Suomeen toimittavat? :?:

jartsa

Re: Ulkomaiset nettikaupat

Viesti Kirjoittaja jartsa »

MOU83 kirjoitti:Onkos kellään kokemuksia AJCKIDS:stä, http://www.ajckids.com/trains/index.asp :?: :?:

Liike lienee ameriikkalainen? Kuinkahan paljon postikulut, kun Suomeen toimittavat? :?:
Ei EU-maana joutuu maksamaan tullimaksun jos on jenkkipulju,postikulut lienee kympin luokkaa.

markku55
Lämmittäjä
Viestit: 315
Liittynyt: 24.02.2007 09:36

Re: Ulkomaiset nettikaupat

Viesti Kirjoittaja markku55 »

Pienoisrautatiekama on tullin mielestä leluja, eli niistä ei tullia tarvitse maksaa, mutta kylläkin alvari joka maksetaan kokonaiskuluista, eli myös postimaksuista.

Vastaa Viestiin