Tuotantokelpoinen 3D-printteri?

Valutyöt, syövytys, juottaminen ym...
Vastaa Viestiin
PeS
Veturinkuljettaja
Viestit: 760
Liittynyt: 17.12.2007 10:03

Tuotantokelpoinen 3D-printteri?

Viesti Kirjoittaja PeS » 18.05.2016 15:47

HP Multi Jet Fusion on markkinamiesten mukaan ensimmäinen "tuotantokelpoinen" 3D-printteri. Laite julkistettiin tänään. Sen todetaan olevan kymmenen kertaa nopeampi kuin tähän asti käytössä olevat tulostusmenetelmät. Nopeutta tulostukseen tarvitaankin, jos mielitään tehdä 3D-tulostimella sarjatuotteita. Tällä tavalla tulosteiden hinta ehkä laskee. Mallareiden kannalta se on kuitenkin hyvä asia, että Shapeways näyttää hankkineen noin 145 000 euroa maksaneen laitteen.

Teknistä dataa löytyy tuolta.
http://magicbulletmedia.com/MNR/HPJetFu ... asheet.PDF

https://www.shapeways.com/blog/archives ... -HP-Launch

Piikkimonni
Matkustaja
Viestit: 2
Liittynyt: 30.11.2017 20:56

Re: Tuotantokelpoinen 3D-printteri?

Viesti Kirjoittaja Piikkimonni » 16.12.2017 07:46

Eipä kannata itse tulostella junamalleja koska sopivia tulostusfirmoja on useita jopa Suomessa. Shapeways on aika kallis mutta julkaisijan kannalta kätevä koska heillä on toimiva myyntisivusto. Ainakin kansainväliset mallit kannattaa julkaista siellä.

Itse tehdyn mallin alkuperäistä stl masterfailia ei kannata antaa kenellekään. Kerran kun sen netissä jakaa, niin mennyttä on. Suuri oma työ on sen jälkeen vapaasti kopioitavissa, ihan niinkuin videot ja musiikkikin. Minä mallinsin Dm4:ää ainakin sata tuntia, tosin suuri osa siitä meni FreeCAD:n puutteiden selättämiseen mutta kuitenkin. Ei sitä halua antaa vapaaseen jakeluun. Mahdollisuus tilata valmiita 3D-tulosteita riittää.
Jyrki Vaara

vanhempi digitaaliajan pienoisrautatieharrastaja

Vastaa Viestiin