Uhlenbrock MARCo = Modular Automation for RailCom®

Keskustelua radan ja rakennusten sähköistämisestä. Digitaali / analogi järjestelmistä, vaihdemoottoreista ym.

Valvojat: jhr, Hermanni

Vastaa Viestiin
kari-g
Lämmittäjä
Viestit: 124
Liittynyt: 21.05.2007 22:38

Uhlenbrock MARCo = Modular Automation for RailCom®

Viesti Kirjoittaja kari-g » 04.03.2012 13:11

Uhlenbrock on nettisivuillaan ja Nurnbergin messuilla esitellyt uuden tuoteperheen nimeltä MARCo. Systeemi perustuu RailCom-viestien käyttöön kuitenkin siten, että tiedot analysoi valvottavalle ratajaksolle yhdistetty "purnukka" (Uhlenbrock 68500), joka osaa sitten veturin numeron (CV1) perusteella lähettää Loconet'iä myöten komentoja muille Loconettiin liitetyille laitteille. Komentoja voivat olla esim. veturin numeron välitys, vaihteiden kääntö, opastimien ohjaus, veturin nopeuden muutos.

Tuotteet tulevat kauppaan kolmannella neljänneksellä 2012, mutta jo nyt näkyy hintatietoja eri kauppojen listoilla ja myös Uhlenbrockin omassa hinnastossa.
Ohjelmointia/konfigurointia varten tulee lisäksi PC-softa Uhlenbrock 19300 "LISSY/MARCo-Creator The quick way to a LISSY/MARCo controlled layout".
Nurnbergin messuilta kuvatussa videossa hra Detlef Richter, Service Uhlenbrock Elektronik GmbH, kertoo, että järjestelmän kehittämisessä on ajateltu erityisesti niitä, jotka haluavat automatisoida rataansa, mutta eivät halua PC-ohjausta.
---
Nyt täytyy minunkin jo vakavasti harkita siirtyisikö Roco-purnukoista Intelliboksiin. Tässä jää nyt miettimään olisiko vanhojen Roco-purkkien & Multimaus (Roco 10764 = ilman RailCom'ia) ja uuden Roco Z21:n (RailCom & Loconet) yhdistelmällä mahdollista automatisoida osa rataverkosta ja jättää osa radasta automaattien ulkopuolelle? Roco 10764:t pitää Z21:een kytkemistä varten tietenkin modata boosteriksi. Tai sitten pitää hommata tämmöinen välipurkki.
//kari g
Viimeksi muokannut LOK, 17.12.2017 04:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Toimimaton linkki poistettu.
kari-g = Kari Granlund, Hollola (nimimerkin taakse kätkeytyminen on turhaa...)
Järvenpään SRK:n "junakerho" - perustettu 1984.

jartsa

Re: Uhlenbrock MARCo = Modular Automation for RailCom®

Viesti Kirjoittaja jartsa » 04.03.2012 17:42

Rocon ohjaimet ja muut osat voinee hyödyntää tolla boksilla.
Loconetin avulla niitä ohjaimia voi sijoitella sitten useampaan paikkaan,mikäli rata on isompi.

Vastaa Viestiin