Multimaus ongelma/valojen ohjaus

Keskustelua radan ja rakennusten sähköistämisestä. Digitaali / analogi järjestelmistä, vaihdemoottoreista ym.
Vastaa Viestiin
Juke
Konduktööri
Viestit: 57
Liittynyt: 10.01.2009 21:27

Multimaus ongelma/valojen ohjaus

Viesti Kirjoittaja Juke » 27.09.2015 21:32

Moi, onko vika ohjaimessa, keskusyksikössä vai jossain muussa? Kun laitan ohjaimesta valot päälle, ohjaimessa syttyy valojen symboli mutta veturissa valot eivät syty? On koitettu usealla eri veturilla ja dekooderilla. Vain niissä vetureissa joissa valot syttyvät funktionapista tai joissa ne on aina päällä, ilman mahdollisuutta kytkeä niitä erikseen päälle, valot toimivat. Kaikki muu toimii normaalisti (äänet, savut yms).

- Juke

kari-g
Lämmittäjä
Viestit: 106
Liittynyt: 21.05.2007 22:38

Re: Multimaus ongelma/valojen ohjaus

Viesti Kirjoittaja kari-g » 29.09.2015 19:04

Tarkennatko hieman:

- mikä veturi/valmistaja
- mikä dekooderityyppi
- onko dekooderi kytketty johdot juottamalla vai pistikkeen kautta
- onko valo ledi vai hehkulamppu
- onko valot toimineet analogisessa kytkennässä ts. dekooderi pois ja liittimeen tilalle ns. analogipala ja sitten ajo tavallisella muuntajalla

//kari

Juke
Konduktööri
Viestit: 57
Liittynyt: 10.01.2009 21:27

Re: Multimaus ongelma/valojen ohjaus

Viesti Kirjoittaja Juke » 29.09.2015 20:00

Moi,
Eri vetureita, eri valmistajia, samoin dekooderit, montaa merkkiä ja mallia, kolvattuna ja pistokeella. Valot toimii analogisena. 20-30 eri veturia testattu. Kaikissa dcc-dekooderit.

kari-g
Lämmittäjä
Viestit: 106
Liittynyt: 21.05.2007 22:38

Re: Multimaus ongelma/valojen ohjaus

Viesti Kirjoittaja kari-g » 30.09.2015 09:56

Sitten ehdotan, että hankit tämmöisen testipenkin ESU 51900. Maksaa yhden dekooderin verran.

http://www.ebay.de/itm/ESU-51900-Profi- ... 2355b004d9

Sillä testaat dekooderit ja multimaussinkin toiminnan.

//kari

mattih
Konduktööri
Viestit: 87
Liittynyt: 19.09.2007 15:21

Re: Multimaus ongelma/valojen ohjaus

Viesti Kirjoittaja mattih » 30.09.2015 17:15

Kuulostaapa erikoiselta ongelmalta.

Jos kerran valonapista painamalla syttyy näyttöön valojen symboli, nappi selvästikin toimii, joten kyseessä ei ole laitevika ainenkaan näppäimen osalta. Jos veturit liikkuvat nätisti ohjaimesta, eli normaalit ajokomennot välittyvät vetureille, ja myös muut funtiot välittyvät, olisi erittäin outoa että vain F0-komennot eivät välittyisi.

Muutama asia mitkä tulee mieleen:
Varhaisimmissa DCC-järjestelmissä käytettiin 14 nopeusporrasta, ja viereisellä bitillä pistettiin valot päälle ja pois. Myöhemmin standardia muutettiin niin, että valojen käytössä ollut bitti siirrettiin osoitteiden käyttöön, mahdollistaen 28 nopeusporrasta. Eihän dekoodereita ole ohjelmoitu 14 portaiseen käyttöön, ja vetureita ohjata 28 portaalla, jolloin valo palaisi vain joka toisella nopeusportaalla? Tosin millään ainenkaan 2000-luvun alkuvuosien jälkeisillä dekooderilla tätä ei enää pitäisi tapahtua, ellei näin olisi tarkoituksella ohjelmoinnilla asetettu.

Toinen voisi mahdollisesti olla se, että xpressnet-väylässä olisi masterina joku toinen laite, joka toimii hiukan eri tavoin.
Onko sulla keskusyksikössä kiinni useampi ajolaite, vai vaan tämä yksi? Onhan se Master-portissa, eikä slave? Tuossa syysteemissä paras ja eniten featureita tukeva laite tulisi olla Masterina. Jos sulla on useita Multimouseja, niin oletko kokeillut pitää niitä kiinni yksitellen, onko eroja?

Voisiko olla bugi Multimausin firmiksessä tai yhteensopivuusongelma keskusyksikön kanssa? Firmispäivitystä voisi kokeilla lääkkeeksi.
Sen voi tehdä xpressnet-laitteilla joihin saa tietokoneen kiinni. Itse olen päivittänyt MultiMousejen firmiksiä Z21-purkin kautta läppäriltä.

Juke
Konduktööri
Viestit: 57
Liittynyt: 10.01.2009 21:27

Re: Multimaus ongelma/valojen ohjaus

Viesti Kirjoittaja Juke » 30.09.2015 17:36

Moroo,

ei ole kun yksi ohjain ja se on master inputissa, slavea koitin, mutta vehje herjasi että error 13. Eli ilmeisesti tarvii masterin, jotta slave toimii? Eipä noi kultaa maksa, joten ehkä aiheellista ostaa uusi.

Olikos näihin joku buuttikoodi, että saa kaikki ohjaimen asetuksen defaultiksi?

- Juke

Juke
Konduktööri
Viestit: 57
Liittynyt: 10.01.2009 21:27

Re: Multimaus ongelma/valojen ohjaus

Viesti Kirjoittaja Juke » 30.09.2015 22:35

Vika löydetty, ihan niinkin vaikea "vika" että oli mennyt ohjaimesta päälle 14 nopeusaskeleen ohjaus. Nyt toimii taas. Kun alussa mietin onko vika keskusyksikössä, ohjaimessa vai jossain muussa, niin oli jossain muussa; käyttäjässä.

ealab
Veturinkuljettaja
Viestit: 1077
Liittynyt: 21.09.2007 09:49

Re: Multimaus ongelma/valojen ohjaus

Viesti Kirjoittaja ealab » 21.05.2016 15:17

Sama syy joissakin vanhemmissa dekoissa teki sen, että valot paloivat vain tarkasti nopeusportaan kohdilla, jos nopeutta muutti, ehti vaan valo vilahtaa.

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa